Coldplay beskylls för plagiat - igen


MUSIK. Cat Stevens, i dag känd som Yusuf Islam, är den tredje musikern som kommer med plagiatanklagelser mot Coldplay.

Tidigare har Joe Satriani lämnat in en stämningsansökan mot gruppen Coldplay och anklagar dem för att ha stulit hans låt "If I could fly" och sedan använt den till sin egen "Viva la vida". Detta har resulterat i en juridisk process som just nu pågår. Satriani kräver nämligen inte bara skadestånd utan även att alla framtida inkomster från låten skall gå till honom själv. Coldplay har nekat och menar att alla påstådda likheter är helt och hållet skapade av slumpen.

Men det är inte det enda fallet av plagiat som Coldplay anklagats för, också det långt mer okända New York-bandet Creaky Boards säger att deras låt "The Songs I Didnt Write" har blivit använt av bandet.

Men till skillnad från de andra anklagande så tänker inte Islam gå vidare med saken utan tar det hela med en nypa salt.

Här kan ni själva lyssna - vad tycker ni? Kan man höra likheter mellan låtarna?

 UM

Kommentarer
Postat av: Anonym

alltså jag vill inte jobba med pappersmedia jag sitter ju på internetredaktion, mer min grej:) Men det är ju en tidningsredaktion ändå, du vet, café, elle o.s.v. Internet och tidningsredaktion är ju den samma:)

2009-05-04 @ 19:55:19
URL: http://karinolofsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin

This is me
Namnet är Jillie. En eventuellt framtida ekonomistudent som tillbringar sin tid på Max och med soverier, försöker hinna med att krama på finaste fästmannen också.

Om du vill ha kontakt med mig så är det bara att maila fotogenisk@hotmail.com