Varning för zombies - hackad vägskylt

BLANDAT. En eller flera hackare lyckades ta sig in i datorsystemet som styr de elektroniska vägskyltarna och på så sätt få tillgång till två av de skyltar som är till för att varna trafikanter för diverse faror på vägarna i Texas.

Så istället för varning för halka så blev trafikanterna varnade för zombies. Meddelanden som "Varning för zombies", "Fly till ett kallare klimat", "Domedagen är nära", "Nazistzombies längre fram" och liknande roade trafikanterna i Austin Texas under ett par timmar förra veckan. Många saktade ner och körde till och med tillbaka för att se att de läst rätt.

Ägaren till Texas Sterling Construction som äger vägskyltarna har sagt att de inte tänker göra en polisanmälan, då de ser det komiska i situationen. Men Sara Hartley vid myndigheterna säger att detta är ett allvarligt brott, skyltarna är faktiskt till för att varna trafikanter.

Nu är det kanske dags för er därute att skaffa en zombieplan om ni redan inte har en. För de är på väg!

Sprid budskapet med vinden!

Publicerad 090131 på UM - direktlänk här
2009-01-31 @ 23:08:21 Permalink Publicerat Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kinderfrisyr™

Här kommer ett av Jillies revolutionerande och überbra förslag för att förbättra världen. Tillåt mig presentera Kinderfrisyr™.
Som många vet så kan det vara en skräckinslagande upplevelse att gå till frisören. Man sitter där livrädd för att röra sig, rädd att varje liten rörelse kan orsaka ett Van Gogh-liknande utseende. Eller ännu värre (i alla fall om man är av kvinnligt kön) - en felklippning som resulterar i flera månaders mössbärande. Och för att förhindra detta så slutar man andras - och alla som varit på minst en biologilektion i sitt liv vet att det är aldrig bra att sluta andas - det kan få oanade konsekvenser, till exempel en långsam död (de borde faktiskt finnas en varningsskylt liknande de på cigarettpaketen i alla människors pannor, så vi inte glömmer bort att andas).

Men med nya revolutinerande Kinderfrisyr™ så slipper man alla dessa problem. Och den enkla lösningen är helt enkelt att söva ner kunden och ge frisören uppdraget att följa ritningen som medföljer. Så blir det lite som ett kinderägg, därav det patenterande namnet. Ni vet; tre överaskningar i en. Brukar ju vara en leksak, choklad och överaskningen.

Vi börjar med leksaken - när det gäller Kinderägg så måste man ju krångla med ihopbyggande av delarna som kom i ägget. Och det vet alla småbarnsföräldrar att det är faktiskt inte så enkelt som det ser ut. Killen/tjejen som uppfann kinderäggsleksakerna kan inte själv ha haft barn. Här så fixas allt istället av frisören med de utmarkerade delarna (luggen, färgen, undercut, page med mera) som visas tydligt på ritningen som medföljer. Ibland kan de liknas med IKEA-ritningarna och va minst lika krångliga som leksaken, men nu slipper i alla fall privatpersonen detta problem. Och det är vårt mål, enkelt och effektivt.

Och chokladen har ersatts av den goda lukten av nyfärgat hår (om man inte färgar håret är det ens eget val och vi på Kinderfrisyr™ tar avstånd från dessa fall då en färgning ingår i Kinderfrisyr™)

Och sist men inte minst överaskningen, och den förstår nog alla - att vakna upp till ett färdigfixat hår utan att någonsin veta vilka ändringar som skulle göras. Kanske har du helt plötsligt långt blont hår istället för den gamla igelkottssnaggen (se därför alltid till att välja rätt Kinderfrisyr™, finns nu både i manlig och kvinnlig form).

--------------------------------------

Tillägg 090204 - det var himlans vad sugna alla blev på kinderägg. Om försäljningen av Kinderägg ökar i Sverige efter idag vill jag ha del av kakan. Kanske värt att kontakta de som tillverkar äggen och göra en deal? Kan Blondinbella så kan jag.

Föresten, om ni får för er att gå ut och köpa Kinderägg efter ha läst detta så lägg gärna upp en bild på er blogg med länk hit (så folk förstår vart suget kom ifrån) så kan vi ju se hur många jag påverkat till att äta gott godis idag.

Hitills har vi Lovisa så köpte ett 3-pack och på så sätt befriade dem från sitt deprimerande hem i affären.
2009-01-31 @ 21:46:40 Permalink Tous les jours Kommentarer (15) Trackbacks ()


Stölden från helvete

Göm kvinnor och barn! Nu blir det otäckt - Idag har varit en händelserik dag, jag har hunnit med att stjäla från Röda Korset, fått bikarbonat i näsan, kört in ved åt papio & mami så de inte fryser och nu sist (men absolut inte minst) att rymma från huspassningen.

Jag vill först och främst be om ursäkt till alla stackars barn där ute som nu missade sina filtar. Jag menade det inte, men jag var tvungen. Nu vill jag väl först och främst förklara att jag faktiskt inte gick och stal pengar ur kassan på Röda Korset utan att det gick till såhär: Jag skulle panta en massa flaskor och burkar från barndomshemmet - då ingen annan i familjen Tjock gör det. Det var tre säckar.

När jag var klar med första säcken (67 kronor) så skulle jag trycka på den STORA gröna knappen men som vanligt var jag disträ och råkade därför trýcka på den gula istället - vilket är skänk pengarna till Röda Korset. "Frick, frick, frick, frick on a cracker" var mina enda tankar.

När allt var färdig pantat och kvittona skulle inlösas tog jag skammen vid hornen och frågade kassörskan med exakt de här orden:

"Om man heter Jillie och är klantig som vanligt och därför lyckades trycka på den gula knappen istället för den gröna. Finns det något sätt att få tillbaka pengarna eller får man nöja sig med ett gott samvete?"

Först fick jag lite skeptiska blickar men när hon insåg hur mycket det handlade om så sa hon att i min situation hade hon agerat exakt likadant. Det blev lapp ifyllande med mera innan jag tillslut fick ut dem. Jag kände (och känner mig) som världens minsta människa, lika stor som en knappnål. Förlåt alla barnen, jag skall gottgöra det någon gång. Men karma fungerar som alltid och inne på Willys lyckades jag plocka med mig en påse bikarbonat som inte var hel vilket slutade i en massa bikarbonat i min näsa.

Synden straffar sig själv. Och för att väga upp lite får ni en bild av mig från igår - min mössa är sötfingullighärligsnyggochbäst. (om ni föresten undrar om rymningen så rymde min pappa först, från sin semester och stannade istället hemma vilket innebär att ingen (ingen vid namn Jillie i alla fall) behöver elda och passa mamma/hus i helgen).
2009-01-31 @ 16:43:50 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Borttappad tandborste och frågestund

En förvirrad jag får panik när jag inte hittar tandborsten, springer runt och i princip skriker på ADHD-katten då jag var helt säker på att det var hon som lekt bort den. Till sist fick min blivande man ta bort sidostycket på badkaret för att kolla om den fanns där under. Men icke sa nicke och jag trodde jag skulle bli tvungen att gå och lägga mig utan att borsta mina små tänder.

Men mitt i mitt gnäll så insåg jag mitt misstag, självklart har den legat på handfaten hela tiden. Bara det att jag skaffat världens finaste tandborstfodral som gömde den mycket efterlängtade tandborsten.


- Så där. En liten inblick i det spännande livet som är mitt, miss i nassen klockan ett.

Imorgon bitti klockan 09.15 försvinner jag med bussen. Skall hus och mammapassa i helgen. Mannen gör mig sällskap framemot kvällen. Så det kommer komma barndomsuppdateringar i kväll.

Föresten tänkte jag att jag kunde passa på och göra en sån där typisk bloggmainstream sak som en frågestund. Vad vill ni veta om mig? Jag förväntar mig minst 3 frågor att svara på.
2009-01-31 @ 01:45:44 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vill du gifta dig med mig?

Jag har inte rakat benen på en månad - nu frågar du dig säkert varför jag skriver det här. Jo, det är så enkelt att det är väldigt bra isolering (har jag läst i alla fall) plus att jag är alldeles för lat för att göra det. Men hela min poäng är väl lite feministik och kvinnofrämjande. Man behöver faktiskt inte raka benen för att "fånga" en karl.

Min karl sitter fast vid mig trots orakade ben och osminkat ansikte, han friade till och med. Det känns bra, att någon kan gilla mig trots att jag inte är vad de flesta skulle kalla perfekt just nu. Så vad tycker vi? Skall jag gifta mig med en kille som vill gifta sig med en osminkad, orakad, illaluktande, smutsig Jillie?

Jag kan faktiskt lova att älska för evigt - även om kärleken inte varar för evigt kommer jag alltid att älska. För det är skillnad. Därför skulle det inte vara en lögn att säga för evigt. Även om för evigt är en väldigt lång tid. 
2009-01-30 @ 16:10:53 Permalink Tous les jours Kommentarer (9) Trackbacks ()


Mr. and Mrs. Rabbit

Mitt i natten (01.00) så flyttade 12 kaniner in i mitt kök - de är blåa, fina och fyllda med massa småkaniner. De förgyller mitt annars tråkiga kök. De införskaffades på Åhlens där jag även köpte pointpennorna jag velat ha jättelänge.

Kaninerna sattes upp med hjälp av en Erik, som för övrigt spontanfriade till mig och lagade världens godaste spagetti och quornfärs.

Så kanske får ni se en gift Jillie inom snar framtid :P Vilka vill komma på bröllopet?


2009-01-30 @ 03:42:40 Permalink Såhär bor jag Kommentarer (3) Trackbacks ()


Att sova två i samma kropp

Ni vet att jag numera vill omge mig med vackra saker och personer. Det finns inget vackrare än en gravid kvinna och valde därför att försöka måla av Susanne. Det är bara en snabb skiss så inte så jättefin men kände att jag ville måla av henne i alla fall. För hennes mage är så fin, och tatueringarna desamma.


Susanne har valt att lägga upp bilden på sin blogg - då blev jag glad :D Kolla in !

2009-01-29 @ 14:36:30 Permalink Estet Kommentarer (7) Trackbacks ()


Länktips

En mätt och glad Jillie (yes, jag fortsätter med att skriva i tredje person) vill tipsa om http://www.fotoautomaterna.com. Ni som som tycker att fotoautomatbilder är äkta nostalgi och det mysigaste som finns - ni kanske skall titta in där.

Hemsidan är ett konstprojekt som förhoppningsvis blir en bok senare om tillräckligt många bilder kommer in. Alla bilder får vara med så länge de är tagna i en fotoautomat. Så se till att skicka in era om ni har några liggande. Har du ingen scanner så kan ni posta dem så görs det åt dig och sen skickas de tillbaka till dig.

Föresten så har det tillkommit en hel del nya läsare, du där ... ja just det, du. Du kan ju lämna en kommentar och berätta vem du är och hur du hittade hit och gärna vad du tycker är bra med min blogg.
2009-01-28 @ 23:42:53 Permalink Tous les jours Kommentarer (5) Trackbacks ()


I portionsformat


2009-01-27 @ 22:38:26 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Naken vackerhet / vacker nakenhetMitt i omeningen så skall jag på en intervju för ett jobb som inte längre existerar - det stod i tidningen idag. Men annars har fina loppisprylar flyttat in hos mig vilket gör mig glad. Jag vill ha sommar och prylbodarna öppna.

I min bokhylla så bor det många bra filmer - och många av dem är VHS, att då inte ha en fungerande video är sorligt. Jag vill se på den vackra sagan om Tummelisa och hennes älvprins. Men istället så omger jag mig med nakna former och vackra vinklar, undrar jag varför jag inte sover och filosoferar om jordens fina ting som allt mer försvinner.

Föresten så förtjänar min modelldocka ett uthållighetspris - min katt (hon med ADHD och Hulkenstyrka) drog henne i golvet för nästan ett år sen och sen dess saknar hon ett ben. Och då det är henne jag för det mesta utgår ifrån när jag målar kroppsproportioner så kanske alla mina figurer kommer va utan vänster ben - när jag väl börjar måla helkroppsbilder (klicka på lilla bilden för att se texten).
 


En enkel vinkling, en felande länk, allt tillsammans ett lyckorus - i (nästan)kroki skisser kan inget va fel.
2009-01-27 @ 00:48:58 Permalink Estet Kommentarer (11) Trackbacks ()


I <3 your blog

Nu har jag bestämt mig för att dela ut lite bloggpris eller vad man skall kalla dem. Jag tror det har blivit motsvarigheten till "sån-här-är-jag-tester" på bilddagboken. Så självklart måste jag hoppa på trenden och samtidigt utmärka 7 stycken underbara bloggar som jag följer, älskar eller helt enkelt tycker ni borde titta in i.

Myltan - Här bloggar en helt underbar Hanna. Hennes bilder är så vackra att man vill gråta - eller bara hoppa upp och ner.

Lady Thirty - Ännu fler härliga illustarioner - här i form av små gulliga teckningar i seriestuk. Man blir glad av hennes färgglada och glada bilder.

Då jag är inne i en jag-vill-måla-igen-period så är många av tipsen just konstnärer av diverse slag.

Här har vi Anna som målar med promarkers (samma pennor som min kompis Minna) - det är porträtt i mängder att kolla igenom på hennes blogg och när jag får pengar skall jag beställa ett från henne.


Självklart måste jag tipsa om min blivande Elise brevväns blogg också - hon postar vackra foton och söta texter - jag hoppas på lika fina brev.

Här hittar ni Ingrid - hennes blogg bjuder på en blanding av de ovan och så mycket mer - vi har foton, illustrationer, söta lappar och fina retro föremål.Underbara Clara är en av mina nya favoriter - allt är sådär mysigt och sett genom mysiga ögon. Bilderna förmedlar en tid som jag tror de flesta vill tillhöra. Hon har en av världens finaste klädstilar och samlar på söta små saker som dyker upp i vardagen.

Och sist men inte minst hittar vi ännu fler fina bilder - denna gång är Fröken Bäckström ansvarig. Illustrationer som får en att kolla upp i himlen och önska att man själv var lika begåvad.

Jag utmanar er att dela ut detta pris till 7 stycken bloggar som ni tycker är läsvärda så kan vi sprida de bra bloggar!

P.s - jag ville faktiskt lägga till Bums.nu också bara för att vi haft så roliga diskussioner och för hans otroligt smarta inlägg men kändes som jag tänkte köra på bild och målningstemat - men du får inte känna dig glömt. Så jag fuskar och lägger till http://bums.nu/.
2009-01-25 @ 22:11:24 Permalink Tous les jours Kommentarer (10) Trackbacks ()


Be the hero that you areIdag har jag skitssat lite i brist på bättre
Känns alltid lika bra och jag börjar bli bättre på kroppar (tror jag i alla fall, vad tycker ni?)
2009-01-25 @ 20:12:13 Permalink Estet Kommentarer (3) Trackbacks ()


Tack, tack, tack, tack, tack

Minst ett brev på väg och ett på gång - det här går framåt. Tack så mycket Karolin (redan skickat) och Elise (skall skicka)

Nu är det bara för er andra att hänga på - gärna någon kille också om de finns sådana som läser bloggar. Ju fler desto gladare blir jag - för visst har du några tankar att dela med dig av, en teckning, ett foto eller kanske en fin knapp du vill skicka vidare?
2009-01-25 @ 14:23:39 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nya varianten av Bonde söker fru

Nya varianten av Bonde söker fru - Jillie söker folk med för mycket fritid som vill skicka fint brev så Jillie blir glad.
Om bonde söker fru kan handla om två män som skall träffas så kan det lika gott handla om en Jillie som tycker att för många glömt bort den ädla konsten att brevväxla.

(OMG - jag skriver om mig själv i tredje person - och har tydligen gjort ett bra tag) Då min efterlysning av söta kärleksbrev för evigheter sen inte lyckades så tänker jag här kräva (ta lätt på detta ord) minst ett par brev i min brevlåda. Det finns inget tråkigare än att aldrig få annat än räkningar, reklam och då och då en årsredovisning från banken.

Så nu tänkte jag starta en ny trend - eller snarare återuppta en gammal. Och det är brevskickandet. Att få ett fint kuvert dekorerat med teckningar, klistermärken eller fin handstil kan lysa upp vilken dag som helst.

Så ta nu upp papper och penna - pröva att skriva något (det var allt ett tag sen det hände eller hur) och langa iväg ett brev till mig, eller någon annan du tycker förtjänar det, kanske har du en.gammal vän du inte pratat med på länge och som det känns konstigt att bara ringa upp utan anledning. Ett brev är alltid lättare och roligare.

Det får handla om vad som helst men gulligt brevpapper eller söta små teckningar uppskattas alltid och jag lovar att försöka svara på alla brev som hamnar på mitt golv. Och jag tror nog absolut att du kommer få ett gulligt svar om du skickar till en gammal kompis.

(Nu kommer miljoner tycka att jag är idiotiskt som lägger ut min adress men det är hur enkelt som helst att ta reda på den - en enirosökning på Jillie resulterar direkt i min hemadress så inte direkt som jag röjer min täckmantel)

Jillie Kaaret Jacobsson
Jungmansgatan 99, BV
621 52 VISBY

Skriv en rad, gör en Jillie glad.
Inga brevbomber tack
2009-01-25 @ 02:26:53 Permalink Tous les jours Kommentarer (6) Trackbacks ()


40 timmar går overkligt fort

Jag vill bara säga att jag kommer inte på något intressant att säga över huvudtaget. Nu har jag varit vaken i snart 42 timmar och det känns faktiskt inte så farligt, bara massa gäspande. Imorse runt 08-09 så var det trögt tusan men det gick över när jag äntrade landet och pizzabakning med familjen. Att sysselsätta sig under sömnlöshet är bäst.

Men jag har inte hamnat i komaliknande tillstånd än - men kan ha med att göra att jag råkade fuska 10 min i morse. Inte säker på om jag somnade eller bara kopplade ner. Hursom kan det va det som gör att jag bara känner mig uttråkad istället för produktiv - spamma gärna förslag på saker att göra mitt i natten.

Klockan 10.00 imorrn så kan jag sova igen. Eller så fortsätter jag. Vet inte än.

Man kan få hemlängtan även om man aldrig lämnar lägenheten. Man kan längta efter saknade vänner, en tid man nästan glömt och minnen som aldrig verkar lämna en ifred.

Jag är fylld med ett stort antal starka känslar som de säger i Futurama.
2009-01-24 @ 03:50:56 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Lycka på köpet (efter 27 timmars sömnlöshet)

Jag tror absolut att den här sömnlösheten gör nytta - du kommer snart kunna läsa om varför jag hoppat omkring av lycka (jag är totalt seriös - fråga Erik, jag har dansat omkring) här på förmiddagen - men först vill jag fokusera på den negativa sidan. Och nu menar jag inte en av de negativa sidorna, utan den enda negativa sidan jag upplevt hitills.

Du vet när man varit borta ett antal dagar från internet, kommer tillbaka och har 10 olästa gästboksinlägg på typ bilddagboken. En massa olästa kommentarer här som värmer ens hjärta. Massa uppdaterade bloggar på Bloglovin. Med mera. Med mera. Känner ni igen den den lyckakänslan som man får? - Självklart blandat med panik över allt man måste svara på, kolla på med mera. Och inte kan man slita sig förens allt är klart, läst och svarat på.

Men det var inte va saken handlade om, utan avsaknade utav denna känsla. När man kollar in kommentarerna, gästboksinläggen, uppdaterade bloggor/bilddagböcker, mail med mera var tredje minut. Då blir det sällan en rolig överaskning där en massa roligheter ramlar i ens huvud och gör en sådär euroforisk.

Men inte mer negativt nu, såhär kommer det lyckliga och bra hitills i min insomnia (får jag ens kalla det så? När det är frivilligt?)

För det första så har Svenska Spel faktiskt ringt idag - efter en månads väntat - och jag har arbetsintervju på tisdag klockan 09.00. Jag gick ju först vidare med min ansökan och fick sen göra ett arbetspsykologiskt test. Och tydligen gick det ju väldigt bra (trots all min nervositet). Så nu får du allt hålla tummarna för mig på tisdag.

Den andra roliga saken som hänt är att jag blivit utnämd till Gårdagens länktips (märkt gårdagens och inte dagens) på Bums.nu. Där bloggar H C Barregren om allt mellan himmel och jord. Själv hittade jag dit genom hans underbara lista vid namnet En äldre herres råd till de unga bloggarne (verkligen läsvärd läsning) och efter lite diskuterande fram och tillbaka angående svar på kommentarer så har jag blivit utsedd till gårdagens länktips. Det gjorde min dag.

Bara en av dessa händelser hade fått mig att sprattla av lycka men nu verkar faktiskt saker gå bra för mig. Nu får vi bara hoppas att det håller i sig.

nu tackar jag för mig sålänge och hoppas att alla eventuella nya läsare som hittar hit tycker lika bra om min blogg som H C Barregren - sålänge du gillar tokigheter så har du nog hittat rätt.
2009-01-23 @ 13:53:10 Permalink Tous les jours Kommentarer (4) Trackbacks ()


20 timmar avklarade

Jillie har gått nästan halva tiden av sina minst 50 timmar insomnia.

Det går än sålänge bara bra. Ingen större vilja att sova. Däremot brist på vettiga saker att göra och under de senaste timmarna har även ett nytt karriärval hoppat in i min hjärna - lugna ner dig, jag har INTE sumpat journalismen utan bara utökat med mer frilansjobb, eller förhoppningsvis i alla fall. Jag vill inte avslöja för mycket - det kommer inom sinom tid.

Jag ville visa upp mitt fina färgade och korta hår samt min kompanjon för natten även snitsigt kallad "Det-gröna-och-runda-spöket-utan-namn". Jag har också en sovande besökare i min säng - jag vill gärna krypa ner där en stund. Men jag vet att det är en dödsfälla så jag skippar nog det.

20 down - 30 to go
2009-01-23 @ 06:43:09 Permalink Tous les jours Kommentarer (4) Trackbacks ()


Pre-insomnia

Inatt kör Jillie en all-nighter.

Har bestämt mig för att kolla hur länge jag orkar vara vaken. Hörde nämligen att efter ungefär 40 timmar så orkar man inte vara trött längre utan hamnar i ett komaliknande tillstånd - fast vaken - och blir hyperproduktiv. Eller hinner snarare med en himla massa.

Och då jag inte har något bättre för mig om dagarna tänkte jag pröva på detta några dagar. Men minimalt med sömn eller helst utan. Så jag börjar inatt.

Någon som vill hålla mig sällskap i denna långa natt med korta ljusstunder?
2009-01-22 @ 22:07:26 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Även i fattigdomen vill man vara fin

Jag har bestämt mig för att kasta lite (med lite menar jag verkligen lite) lyx på mig själv och skall därför köpa den här underbara kreationen. Inte alls farligt dyrt ens, 222 kronor med frakten. Och det kommer redan inom ett par dagar. Lycka i miniatyr.

Ingen aning om när jag skall använda den men jag hittar nog tillfällena. För jag blev kär på stuts. Vad tycker ni? Om ni är intresserade så säljer samma tjej även andra kläder - titta in på hennes blogg genom att klicka på bilden.

Min dator har på tal om ingenting bestämt sig för att den är ett högljutt bi och låter precis som ett. Det är ganska störigt men håller jag den upp-och-ner så försvinner ljudet så kanske får bli fladdermus helt enkelt. Ännu störigare blir det självklart av att den är precis splitterny - vad är det för skit de säljer idag egentligen?

Fast man borde väl veta bättre än att handla hos Expert - samma butik som hade en tv-reklam där de stolt deklarerade att de erbjöd "Brutala prissäkningar!"

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
2009-01-22 @ 17:38:25 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Du är min lycka i människorform

Jag fick svar på inlägget Nostalgi i kvadrat från personen som inlägget rörde. Då svaret istället kom på helgon.net istället för här så väljer jag att publicera det i alla fall som ett gästinlägg, för det var äkta vackerhet och jag vill inte tappa bort det i gästboksträsken - hoppas du inte har något emot det.

 ----------------------------------------------------------
Åååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå åååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååh.

Och det är så sjukt att se de vackra bilderna på dig ovanför och att se hur du har vuxit och sen hur sjukt det är att vi verkligen har känt varandra så länge att jag kan uttala mig så. Jag sitter på programmeringen bland alla män med små nostalgiska tårar i ögonvrårna!

Jillie: dödlig komb. - vacker och smart. Snäll, men också ond om så behövs.

(OBS: Här följer en text som inte riktigt passar i ett gb på Helgon.net:) Förlåt för allt ont jag gjort dig i förvirrade tonnår och korkade, självupptagna stunder. Jag förstod inte bättre då men har tänkt väldigt mycket på det på senare tid. Vi har verkligen aldrig lämnat varandras sida, trots att så mycket har hänt som har pekat på det. Jag är tacksam för varje stund med dig och att vi aldrig kommer att sluta känna hemtrevnad när vi träffas.

All min lilla torftiga kärlek till min aldrig svalnande eldfluga /klintehamns mest töntiga gråterska.
2009-01-22 @ 17:17:59 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett klick för skogen

Nu är det dags för liten väl efterlängtat miljömedvetenhet på min blogg - så ta er nu en sekund och gå in på http://www.ettklickforskogen.se/ och rädda lite skog, för att vara mer exakt 5 dm² gammelskog.

Det här kan ni göra en gång om dagen så gör gärna som jag. Lägg till den i bokmärken och ta några sekunder varje dag till att hjälpa till. Vår jord är allt vi har.
2009-01-22 @ 02:12:33 Permalink Tous les jours Kommentarer (12) Trackbacks ()


Nostalgi i kvadrat

Jag saknar dig du sköna blomsterplockande flicka söder om stan
Jag lovade dig kärleksförklaringar i mina tankar för evigt - jag håller mina löften

Kom hit !
Nostalgi gör sig nämligen bäst i sällskap

Translation: I miss the one that calls me firefly - please dont leave me hanging
2009-01-21 @ 22:34:33 Permalink Tous les jours Kommentarer (9) Trackbacks ()


Bokrecension: Lindas bästa/värsta

KULTUR. Tror du också att konceptet villa, Volvo och vovve är lika med döden? Att livet går ut på att festa, leka djävul och lyssna på bra musik hela dagarna? Då kanske du känner igen dig i Linda Skugges tonårsjag.

Året var 1993 och en musikkåt tonårsrebell vid namn Linda Norrman började sin karriär på Expressen. 15 år senare har hon utvecklas till Linda Skugge, en förortssmåbarnsmamma med förakt för ungdomar som gnäller över ångest och som uppmanar bandmedlemmarna i Broder Daniel att växa upp, klippa sig och skaffa ett jobb.

Boken innehåller 308 sidor och närmare 1000 krönikor vars innehåll tränar skrattmusklerna ända från början till slut. Lindas specialitet är one-liners (enradare) och dem levererar hon med stor träffsäkerhet och personlighet. Hon har lyckas uppröra stora delar av svenska folket, bland annat genom att svära i direktsänd tv från Nobelmiddagen.

Som tonåring kan jag lätt känna igen mig i den 19-åriga Linda med stora drömmar och jag älskar utvecklingen till ansvarsfull vuxen med barnasinnet i behåll - eller för det mesta i alla fall, även jag tycker dock ibland att hon blivit en bitter människa utan humor, men ingen sol utan prickar.

Komisk, larvig, underlig, omogen, arg, irriterande … man kan säga mycket negativt om Skugge men jag älskar hennes krönikor, även om också jag tvivlade från början, och med denna briljanta samling kan man sträckläsa texterna och se samband man missade när krönikorna publicerades i Expressen. Eller helt enkelt läsa ifatt sådant man missat under sin livstid, själv var jag ju bara 4 år gammal när hon började skriva.

Självklart håller jag inte med om allt hon skriver, inte ens i närheten av allt faktiskt. Ofta undrar jag om hon tappades i backen som barn eller om hon fick sin utbildning i ett cornflakespaket, men det fungerar. Hon skapar debatter och det är underhållande, upprörande och ofta genialiskt.

Ingmar Bergman är ett otroget svin (s. 92)
Charlotte Nilsson ett falskt onaniobjekt (s. 105)
och alla på Skansen är bimbos (s. 44)

Läs och bli förnärmad, upprörd och få ont i magtrakterna av skratt. Lindas bästa/värsta är ett självklart tillskott till bokhyllan.

Publicerad 090121 på UM - direklänk här

(Och på tal om ingenting Jag har placerat min blogg i Visbybloggkartan.se!)
2009-01-21 @ 21:54:07 Permalink Publicerat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Borde inte älska så förtvivlat som jag gör

Om några timmar bytts den gamla trotjänaren ut - LG R200 12,1” i trasigt skick kommer att lämna scenen för sin större, starkare och billigare efterträdare.

För dig som inte har koll så är det så att min katt slaktade min laptop genom att med våld kasta den i golvet (Min katt är någon sorts ADHD-katt med Hulkenkraft) lysröret dog och hela skärmen sprack. Vilket skulle kosta 6-7 tusen kronor att laga -datorn kostade 7500 ny så kändes inte direkt värt. Vilket innebärt att jag sedan händelsen använt mig av en extern skärm för att surfa, skriva, blogga, jobba.

Så efter nästan ett halvår så skall en ny vän träda in på arenan. Vi får hoppas att hon/han kommer att fylla platsen efter min söta rosa laptop - det blir svårt men vi får försöka tillsammans. Skapa nya minnen. Utforska nya platser. Lära oss älska varandra. Förhoppningsvis med lite mindre problem än R200.

Translation: A new laptop for Jillie

TILLÄGG 18.30
Det blev inte den på bilden, utan istället -
2009-01-20 @ 16:38:06 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Det livet jag en gång levt - och tappat bakom mig

Tittar, lyssnar, ser, luktar, känner - ren nostalgi efter något som aldrig kommer tillbaka


08 - Studenten

07 - Treakort: tema Adams family

06 - Governor Andy & Kalle Baah (Effes)

06 - Thåström (Hamnen)

07 - Utekväll med Unn & Sami (Adelsgatan)

07 - Treafoto: Tema Adams Family

06 - Gotland runt med SoS (Almedalen)


Translation: Memories that never will come back
2009-01-19 @ 21:48:16 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Insikter köpesJag önskar mig instängd kunskap, i form av en prenumeration på DN (Om du älskar mig så ger du mig)
2009-01-19 @ 14:49:08 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


När orden stapplat sig på hög träder skrivmonstret fram

Något har spritt rötter i min redan förstörda hjärna, något har slagit sig ner till ro i mitt fågelbo till huvudet. Det kan bara vara en av två saker. Antingen förlust av självkänsla - eller en hjärntumör som jag döpt till Marit, jag gillar henne inte alls. Hon påverkar mitt vokabulär - mitt förstånd och sist men inte minst hela mitt liv. Jag vill kasta ut henne, låsa tre säkerhetslås och tapetsera över dörren med blommiga 70-tals tapeter så ingen vet att jag ens fanns här från början.

Men glädjen sprider sig i alla fall över den fantastiska händelsen som kommer 090909 - Tim Burtons nya film vid namn "9". Handlar om mekaniska trasdockor i en värld där allt annat har dött ut. För er som inte håller er precis up-to-date om Burtons filmer så är de nästan alltid genialiska: Kalle och Chokladfabriken, The Nightmare Before Christmas, Edwards Scissorhands, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street är bara några exempel. Och jag har stora förhoppningar för denna nya film, kolla bara in trailern under inlägget - underbart animerat - med Elijah Woods röst som 9. Can´t wait!

Jag sitter föresten och försöker se fejkupptagen ut (mygel som min pappa skulle sagt), det är ett heltidsgig med oanade höjder. De kommer nämligen killar (eller alternativt tjejer) som skall installera nytt bredband - fiberoptik - någon gång denna vecka och jag har därför förflyttat mig från sängen till bordet och sitter med block och penna framme så jag kan skylla på mitt frilansarjobb när det tittar på mig med besynnerlig syn och tyst undrar varför jag sitter hemma halv två en måndag.

Jag borde jobba, eller åtminstone söka jobb. Springa på stan och lämna ansökningsbrev, eller shoppa upp pengar jag inte har. På tal om det så vet jag ännu inte hur hyran skall bli betald denna månad - om jag inte får jobb snart tänker jag börja min framtid med ett arbete som telefonhora, verkar inte särskilt svårt att få, som alla telefonjobb alltså. Men telefonsex kan väl inte va tråkigt i alla fall? Omväxlande och givande arbete för att vara både filosofisk och gullig på samma gång.

Men så länge småtittar jag bara på Kenny Starfighter dokumentet ibland och undrar varför jag inte bara lägger upp det för korr, jag är ju i princip redan klar, men som den perfektionisten jag är så vägrar jag lämna ifrån mig den. Istället så är det gamla barndomsklassiker som lyser på min skärm, någon dag skall jag göra en samlingsdvd med de absolut härligaste serierna från när jag var liten att se på alla regniga dagar (och molniga, och snöiga, och hagliga, och soliga): Trasdockorna, Thundercats, Ika i rutan, Fablernas värld, Farbron som inte ville bli stor, Doktor Snuggles, Skrotnisse och hans vänner, TMNT, Bumbibjörnarna, allt va Disneydags innebar och faktsikt helt oväntat Babar - listan kan göras ännu längre men jag vill inte tråka ut er.

Jag hoppas föresten på Uppsala Reggae Festival (URF 09) med Jillie som representant för UM i sommar/höst (6-8 augusti) på tal om ingenting. Vänta er höstens fettaste reportage därifrån.

Translation: A true seld indulger finds explanations for everything - today it´s why I´m home at half past one- I hide behind my freelance work and a painted up world of normalcy.
2009-01-19 @ 13:32:14 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Årets skribent - UM-awards

Jag upptäckte just en halvrolig/halvkonstig sak. På UM så skapas det en hel del trådar i forumen som vi flesta vet. Bland annat UM-awards där användare kan nominera användare/mods/skribenter/admins i en hel del olika katergorier. Allt från Årets manliga attentionwhore till Årets bloggare.

Jag kollade runt lite och såg att jag blev nominerad till årets skribent. Med motiveringen "För hon är het", jaja. Man får nöja sig med det man får.

Jag sitter just nu multitaskar, tre stycken texter skriver jag på samtidigt. I-landsproblem, Linda Skugges nya bok och Mark Levengoods bok. Hoppas bli klar med åtminstonde två ikväll.
2009-01-14 @ 22:02:19 Permalink Publicerat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gratisbio - Bluff eller verklighet?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Ny artikel på UM
Denna gång har jag valt att använda mig av lite skjutjärnsjournalistik, som min chefsredaktör skulle uttryckt det, och undersökt hur sajten gratisbio.se egentligen fungerar. Ni som följer bloggen vet vad det handlar om och så ... om ni är nya (eller helt enkelt vill läsa om det) hittar ni artikeln här och kan se efter om det verkar va värt att bli medlem.

Blir medlem genom min länk här och få 75 poäng i startpoäng istället för de vanliga 50. Det går relativt snabbt att samla ihop poäng. Själv har jag redan fått hem 700kr i presentkort som ni kan läsa om i artikeln samt längre bak i bloggen.

Nu skall en skrotande Jillie äta något och gå till affären.
Bilden kommer från http://www.friendcake.se
2009-01-14 @ 10:15:18 Permalink Publicerat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Strictly Baby Fight Club - totalt sinnesjukt?

Vad är felet med människor idag?

Zappade och hamnade på "Strictly Baby Fight Club" på kanal 5. Det är absurt. Föräldrar som uppmuntrar sina 5-10åriga barn att thaiboxas. De står ringside och skriker "Sparka honom, slå honom, kom igen knäna ... knäna så ramlar han". Vem fan vill uppmuntra sina barn att slåss i så ung ålder.

En av småkillarna sa ju själv att han använder det han lär sig på typ killar i skolan som han inte gillar. Och en mamma som brukade boxas förut skäms inte över att stå i nationell tv och säga att hon njöt av att krossa en annan tjejs näsa. Det uppfostrar de alltså sina barn till.

Jag är som ett frågetecken. Vissa människor borde inte få ha barn alltså - även om det såklart finns värre än det här så anser jag det helt och håller sinnessjukt.

Om ni missade det så finns dokumentären uppdelad på youtube.

Jag passar på att skicka med en hälsning från fjällen (Jag och Erik på skoter för en vecka sen) - helt orelevant men jag är så otroligt snygg i mina sexiga brillor :P
2009-01-13 @ 21:17:05 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Resan tillbaka till verkligheten


20090111
Att lyckas sno åt sig en mjuk plats på båten, sitta med en bra bok ("Hjärtat har inga rynkor" - Mark Levengood) och dricka varm choklad ur mugg i äkta Starbucksanda är himmelriket i miniatyr - trots allt gungande (14-16 m/s)

Föresten så kan även unga damer ha problem med att få av locken på dessa nymodigheter

Snön och förlusten av fast internet har orsakat ett hål i min plånbok som kommer synas på nästa mobilräkning och ett antal nästan klara texter till UM nerklottrade i ett lånat kollegieblock - det kanske jämnar ut sig?- Mer uppdateringar kommer inom kort -
T-röd is BACK!
2009-01-12 @ 22:54:56 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0