Kursivpoesi

Ibland gömmer jag mig och väntar på att ni skall hitta mig.
I timmar sitter jag still.
Men till sist ger även jag upp och skriker ut "Här är jag, här gömmer jag mig. Hitta mig!"

(Men om jag sitter stilla tillräckligt länge har jag märkt att jag kan höra väggarna andas.)2009-07-27 @ 23:47:46 Permalink Tous les jours Kommentarer (4) Trackbacks ()


Trafikantmarodör!

Jag har noll och ingen lust alls att uppdatera min blogg, vilket jag ber om ursäkt för. Men om ni känner ett extremt behov av att hålla koll på hur det står till med mig och vad jag sysslar med så är det här ni hittar mig numera. Jag försöker multitaska och dubbelblogga men de flesta inläggen där håller verkligen inte tillräcklig hög standard för att publiceras här. Jag skall försöka bli bättre på det hela men just nu är jag väldigt upptagen med sommarliv, nykärleken och min otroligt sköna säng - så bloggen hamnar lite efter.

Föresten måste jag berätta en "Insert valfritt adjektiv" grej. I dag har jag övningskört. 20 år gammal och övningskör för första gången på riktigt, med en papio som inte alls är en särskilt bra lärare - det är inte en allt för trevligt upplevelse.

Men jag körde i alla fall någon mil på landsväg utan att döda någon, och nu känner jag att det räcker för evigt. Jag vill fan inte ha bil, jag tänker bosätta mig i en storstad och aldrig någonsin behöva köra bil - jag skall ta mig fram med en sparkcykel och åka kommunalt om det är dåligt väder.

Det tycker jag låter som en plan!


(Förövrigt blir jag återigen glasögonorm imorgon efter ungefär 10års uppehåll. Eller såklart lär det väl tag innan brillorna är klara men jag kommer välja ut ett par imorgon i alla fall - geeky Jillie, here I come!)
2009-07-26 @ 16:37:15 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jillie goes Uppsala Reggae Festival

 I festivaluppställningen kommer inte Uppsala Reggae Festival (URF) tidigt, men när URF väl kommer så kommer URF - if you get what I´m saying? Årets festivalhöjdpunkt för reggaenörden Jillie har anlänt på riktigt!

"Hej Jillie,

Vill meddela att Er pressackrediteringsansökan för Uppsala Reggae
Festival, den 6:e - 8:e augusti 2009, har godkänts enligt nedan;

· Ni har godkänts för pressaccess, vilket innebär att Ni hämtar ut Ert pressarmband vid festivalentrén. Medtag giltig ID-handling!

· Ni har även godkänts med en fotobadge, vilken Ni även avhämtar i festivalentrén. Fotobadgen ger Er möjlighet till att dikesfotografera.

· Ni har också godkänts för access till Uppsala Reggae Festivals

presstält, för att göra intervjuer med artister."

 Vilket innebär att ni kan förvänta er en hel del roliga texter och betraktelser därifrån. Jag är sjukt peppad, nu skall det bara skaffas upp sig på tält och andra festivalnödvändigheter (såsom alkohol (läs Corona Extra) och torra strumpor)

Vem följer med?

 
Uppsala Reggae Festival ´07

(skriv en kommentar om jag kan förvänta att se er där, united "Jillies-bloggläsare" på URF hade ju varit något eller hur?)

2009-07-20 @ 01:13:49 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vackrast

Om jag fick önska mig precis jag ville i försenad födelsedagspresent så skulle det vara (utöver världsfred och såna självklarheter):

tandställning, fräknar och lite halvlockigt, långt, rött hår - det är så underbart vackert och jag är så himla avundsjuk på de personer som lyckas pricka in en, eller flera, av punkterna.
2009-07-16 @ 18:03:31 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


My mama said to slow down You must make your shoesJag behöver dig att påminna mig om att jag är vacker nog att äta frukost, modig nog att ta midnattscigaretten själv och självständig nog för att inte behöva dig att påminna mig.

(Jag är en gudinna som ramlat ner för soppnedkastet)


2009-07-16 @ 00:55:14 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Första tjugoårstankarna

Vadå mödravårdscentralen? Dit kan ju inte jag gå ...

Dit går ju vuxna kvinnor! *en skräckslagen Jillie drar efter andan när hon inser att ungdomsmottagningen bara är till för de upp till tjugo*

(räknas inte jag längre nu när jag är nyss fyllda?)
2009-07-09 @ 11:32:10 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Blomstatösen fra Garde

Mitt i natten kladd
(inte klar än, bild tagen med cam därav den dåliga kvalitén)
2009-07-08 @ 02:05:22 Permalink Estet Kommentarer (2) Trackbacks ()


tjugoårsbarn

20 år av timmar,
minuter,
sekunder och
hjärtslag

jag önskar

kärlekstankar
hållaomarmar
magnetblickar
mindre plats under täcket (och i sängen)
och en kyss från han som brukar sova på min kudde

Om 1,5 timme så upphör jag att vara tonåring och förväntas vara vuxen, härlig början med en förstörd lägenhet som måste betalas - vuxenlivet äger verkligen. Hej då tonårshångel, orosfria dagar och DVDfilmer, goddag långsamt och sensuellt sex, nervösa sammanbrott och böcker om medicin (nej, knappast, jag kommer fortsätta tonårshångla, inte oroa mig och tillbringa dagarna med filmtittande - så mohahahaha, där fick du allt verkligheten *bitchslap*)


tidigare idag så lyckades jag föresten minsann lura till mig min födelsedagspresent från min älskling. I en suitcase of doom, gjord av kartong totalt intejpad i svart tejp (med ett tejpat hjärta och texten grattis), så hittade jag världens mest awesome tempurkudde - sånt lyx har aldrig jag ägt innan, så nu skall jag sova som en gudinna, tror jag börjar nu faktiskt.

Så se till att gratta mig nu så jag har massa roligt att läsa imorgon kväll när jag tittar in <3
2009-07-07 @ 22:33:24 Permalink Tous les jours Kommentarer (5) Trackbacks ()


Surrealism

     

Yeah - såhär ser mina tavlor ut på Linas vägg. Efter typ 3 månader, massa svett och tårar (mest från mig som saknar dem) en tur och retur resa till Bollnäs + en enkelresa, nästan 550 kronor i porto (på grund av de onödigt många turerna med posten) så är de äntligen framme i sitt nya hem.

Det kan inte kännas mer surrealistiskt - jag är lycklig
2009-07-02 @ 23:37:10 Permalink Estet Kommentarer (1) Trackbacks ()


I trädgården med stulet trådlöst internet och en mami


Efter att ha tvingat med min mamma och badat några kilometer bort så har vi slagit oss ner i trädgården med saft och en laptop - efter lite snabba efterkollningar upptäckte jag att det finns ett öppet nätverk här ute, som fungerar absolut finemang. Så kanske måste slå upp ett tält här ute om jag vill surfa. De senaste dagarna har ju nämligen inte innebärt så mycket internetande för mig.

Men nu är jag tillbaka en liten stund i alla fall och tackar den granne som glömt låsa sitt nätverk.
2009-07-02 @ 15:18:02 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Inte ens ett dygn sen dina fingrar fanns längst min ryggrad


God morgon - här kommer en hälsning från landet och den nyblivna lantfjollan. De senaste dagarna har gått åt till att flytta allt som bott i min lägenhet, städa, få skäll för ett dåligt jobb, satt upp hyllor, muckat med en digitalmottagare, gjort om en vägg till egovägg, hittat en medicinsk uppslagsbok som numera bor i min bokhylla, saknat min morfar som jag aldrig träffat men brås på, och bäddat sängen - eller egentligen är det ju så otroligt mycket mer men men ...

Jag bor numera där internet fungerar max ett par minuter åt gånger, och aldrig snabbt, där mobiltäckningen är lika med noll och katten morrar samt fräser under sängen. Där hyllorna står lutade mot väggen och där man måste beställa snacks från en pojke som är elektriker och systers pojkvän för att det är 2 mil till närmaste affär (5 km egentligen men den är bara öppen ett par timmar om dagen).

Där ens saker ännu står ouppackat i lådor och där jag måste lämna trädgården och gömma mig bakom en buske för att röka en cigarett. Där min härliga pojkvän inte finns, utan fem mil från hans famn. Där jag saknar kramar och pussar och en svettig kropp som andas tungt (jag saknar dig så otroligt mycket och fick jag bestämma skulle du bo i min ficka som vi pratat om, minns du?)


2009-07-01 @ 15:16:20 Permalink Tous les jours Kommentarer (4) Trackbacks ()


RSS 2.0