Marboro, hästlukt och kexchoklad (på vilovägar)

Igår var det bio med älsklingen, vandring till en stängd cirkus för att hälsa på hästarna, massa tid spenderad på en skolgård som aldrig varit min och en sovande Pablo utanför mitt fönster.

Nu börjar flytten närma sig snabbt, ikväll är det Transformers med Peter, imorgon är det lathet på dagen och förfest + krogen på kvällen, söndag packning hela dagen, måndag skall allt flyttas och tisdag skall det städas och lämnas in nycklar (+ bytas lås, men det för de oroa sig för)
2009-06-26 @ 18:19:12 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


The King of Pop är död

MUSIK. Michael Jackson, artisten bakom några av vår tids stora hits såsom "Thriller" och "Billie Jean", dog igår bara 50 år gammal. Hans dåliga hälsa var ingen nyhet och det har länge spekulerats om hur han skulle klara av den omfattande turnén som var planerad till senare i sommar, där 50 konserter var inplanerade.

Igår 12.21 lokal tid (21.21 svensk tid) så inkom ett sos-samtal från Jacksons hem i Holmby Hills i Los Angeles. Efter att ha fallit i djup koma så dödsförklarades Jackson 14.26, efter en timmes återupplivningsförsök på UCLA Medical Center i Los Angeles.                                                                

Nu väntar en obduktion för att närmare ta reda på dödsorsaken, informationen som världen hittills fått är att det var ett hjärtstillestånd/hjärtattack, vad som orsakade detta vet ingen än. Det finns dock ingenting som pekar på att ett brott begåtts med en utredning har ändå satts i rörelse för att utesluta alla eventuella misstankar.          

Publicerad på UM 090626         
2009-06-26 @ 13:35:11 Permalink Publicerat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sommar, sommar och sol

Stressig dag idag; systemet, ätit mat på JODA (vegetarisk lasange) med Mini, glassbaren, uppförbi Anders och hämtning av smink, nu skall det förfestat och sen krogen med diverse personer

Här kommer ett par bilder från midsommarfirandet som jag la in från kameran idag, fler kommer någon annan dag.


Man tager vad man haver - i vissa fall är det en plastgaffel och en plastbunke.
Föresten så bajsade en fågel på mig idag - men ingen tror på mig
2009-06-23 @ 20:58:11 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Förrymd ADHD-katt

Igår så försvann ADHD-katten runt 20.00-tiden. Det tog ungefär sex timmar innan hon kom tillbaka igen - med ett booty call i släptåg. Så om jag har otur tittar det väl snart ut kattungar här hemma (jag har inte kastrerat henne än då hon är en innekatt än så länge)

Men allt bra sött är hon i alla fall.

Nu måste jag lägga upp planer för resten av dagen, tydligen har badjävlarna (turisterna) invaderat G-land nu så man kan knappt ta sig fram på stan så det känns inte som en allt för bra idé.
2009-06-22 @ 14:46:53 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Strandad blåval

En strandad Jillie rapporterar 1 kilometer hemifrån.

Jag luktar illa (brandrök, alkohol unt so wite), är smutsig efter lervällingscamping och midsommarfirande. Har rivsår över benen och bett på ryggen. En katt som är ensam hemma. Rena kläder och tandborste i det icke-strandade hemmet. En mobil som slår på sista strängen och ingen laddare i sikte.

Telefonen har gått varm kan jag i alla fall säga. Efter koppling från Gotlands kommun till GotlandsHem till Securitas telesvar till Karlskrona avdelningen till fastighetsdelen till 650 kronor kontant på plats så insåg jag att jag kommer inte sluta vara strandad idag utan istället måste vänta tills imorgon kväll då min hyresvärd kommer tillbaka till stan och kan ge mig extranyckeln de förvarar. Jag får sen byta ut både mitt lås (840 kronor) + eventuellt förrådslåset (summa okänd)

Summan av kardemumman - jag har tappat min lägenhetsnyckel - 2 veckor innan jag flyttar ut, jag är skillad


I´m Jillie and this have been a ego update from the world of extreme luck (allt som saknas är att bettet jag fick på ryggen på vägen hem var från en insekt med mycket sjukdomar så jag hamnar på lassis, fast då får jag i alla fall varm mat, en säng och förmodligen tv också - inte illa pinkat)
2009-06-20 @ 15:03:13 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Glad midsommar på er alla!

Jag hatar att börja skriva ett blogginlägg på Ungdomar.se, bestämma sig för att posta det en timme senare och då tro sig kopierat inlägget för säkerhetsskull (och för att sen klistra in här, jag är en mycket, mycket, lat människa) bara för att inse att jag inte gjort det och att UMs dumheter slagit in så inlägget inte publicerades.

 Inlägget handlade om en sommardag med alkohol, vänner och grillning. Kokande av potatis och ägg som snart skall göras och packandet av sovsäckar, jag tror även jag kastade in lite onödig information om att jag skall noppra ögonbrynen - men då jag inte orkar skriva om det så är det allt ni får läsa om det - skyll på UM.

Ha en underbar midsommar och kom ihåg att det är en dag imorgon också!
- Simma lugnt (i fablernas värld, i fablernas värld)(Försten, det här måste nog vara en av de underbaraste kärlekshistorier någonsin, taget från verkliga livet that is - gå in, läs och förundras! Daniels och Lisas kärlek började med cigaretter i varsitt fönster)

2009-06-19 @ 12:04:17 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Spontanitet

Spontanta nattutflykter kan ibland vara väldigt roliga - oftast faktiskt.

Några Daim och en gungupplevelse rikare tänker jag nu plantera huvudet på kudden och somna innan solen står högt på himmelen.

2009-06-16 @ 03:48:41 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Rabiessmittade fiskmåsar

På Gråbo aka mitt hem så härjar idag två mordiska fiskmåsar. Att börja en måndagsmorgon, som i min värld innebär klockan 15.00, med att bli attackerade av skriande fåglar känns inte som en bra idé. (jag tror de var rabiessmittade alternativt en massa småttingar i närheten som de skyddade)

Inte räckte det heller med att bli attackerad på vägen ner till Tallunden, konstiga ljudsaker som fuckade med hjärnan, lilla Pierre och sötnosen Anders - utan man skulle även bli attackerad på vägen tillbaka. Desamma lyckades Pierre med och förmodligen många andra i området.

När jag precis passerad det område som borde ha varningsskyltar vänder jag mig om, får se en cyklist som även hon fick besök av en skriande fiskmås 10 centimeter över huvudet.


(Det var allt en rolig kväll det där)

Jag funderar på att ringa polisen om de inte är borta imorgon
2009-06-15 @ 22:46:28 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trädgårdskärlek (med muffins i ena kanten)

Jag tycker faktiskt min trädgård är väldans fin - med sitt 1,5m höga gräs, ogräs och blomster, med sina fina inhemska djurarter och med alla hårtofsar som gömmer sig på botten av gräshavet

(Även om andra tycker det är en djungel som borde klippas)
2009-06-15 @ 03:34:33 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


(Du&JagNatten)

När nästan all ens tid spenderas med en Anders som inte gillar att jag är osocial vid datorn och den lilla tiden man har för sig själv går ut på att just va för sig själv så blir det tyvärr inte så mycket bloggande. Inte mycket surfande över huvudtaget faktiskt - jag har ungefär 250 inlägg på bloglovin att läsa, hur många texter som helst att skriva, massa forumtrådar att kolla igenom och en hel del spel att spela.

Men det är värt det - varje timme, minut och sekund är värt det
Ingen kan ta ifrån oss våra sekunder, älskling.

Jag har dock precis blivit ägare av ett nytt handfat som ADHD-katten tycker hon kan bo i. Just nu så hoppar hon runt som en galning och när hon blir rädd för något söker hon skydd i handfatet. Jag är nog ganska säker på att hon kommer lyckas välta och ha sönder det innan det ens är på plats i badrummet.


(ursäkta jättedåliga bildkvaliten, orkade inte ta kort med kameran, koppla in, ladda över, förminska med mera så det fick bli webcam)

Jag älskar John Silver mjukpack föresten, det är något äkta nostalgiskt när det kommer till dem, Metallica och en illaluktande husvagn (gamla sommarminnen som dyker upp)
2009-06-14 @ 17:20:34 Permalink Tous les jours Kommentarer (4) Trackbacks ()


Allmänt babbel

Efter en gigantiskt lång frånvaro så sitter jag här igen, med planer på en trip bort till Reno-kiosken där jag skall hyra film, köpa alldeles för dyr Ben & Jerrys glass och massa lösgodis (7,90/hg men efter 1kg så är det 5,90/hg) för skatteåterbäringen som nu letat sig hit (4730 välbehövda kronor)

Sen spendera kvällen med det inhandlade plus inbjudningskort och listor på gäster, lekar, mat, med mera till min 20-årsdags fest som det bestämdes att jag skall ha nästa månad. 11 juli är det barnkalas med vuxentwist = shotpromenad istället för tipspromenad, fiskdamm med små söta Jäger och Absolut Vodka flaskor och andra roliga saker.

Det kommer bli awesome och för första gången i mitt liv skall jag ha en fest för att fira min födelsedag (har aldrig haft det, inte ens när jag var liten. Alltid syster min som fick istället) - nu hoppas jag på många presenter, trevligt folk och så lite spyor i min trädgård som möjligt.

2009-06-12 @ 15:52:05 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


<3


Fler, mycket fler bilder kommer imorgon

För varje dag som går blir du lite finare i mina ögon och jag börjar tro att det snart inte är möjligt att bli finare. <3
2009-06-11 @ 03:02:09 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Födelsedagskalas

Min syster och lillebror firade sina födelsedagar igår - de fyller nämligen dagarna efter varandra.


Lite halvt dragkamp innan gästerna hittade ut till lilla huset i Linde

Goda, goda kakor

Första födelsedagsbarnet och tillika husmor - syster Julia som blev 22 i lördags (6 juni)

Anders unt moi

Peter lillasyster och Ådi

Syster och Peters nya katt är upersöt och heter Ådi

Peter fixar, Julia organiserar

Längst bort i rött sitter andra födelsedagsbarnet - lillebror Jacob som fyllde 19 i går (7 juni)

Självklart var det tårta - detta är den andra som var Julias, Jacobs hade redan blivit uppäten när jag fick upp kameran

Bitar av gänget som samlades för att fira

I väntan på bussen hem så fick jag ett tydligt budskap av Anders tröja när jag råkade ta ett kort rakt ut i luften

Och med den bilden avslutar vi födelsedagsfirandet tycker jag
Grattis på er än en gång! <3
2009-06-08 @ 14:05:51 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Och så väntar världen ...
En ny årskull med nya studenter från Säveskolan äntrade gatorna i torsdags (0604). Nudlar, tentor, bostadsköer och en och annan öl väntar i deras framtid. Välkomna, grattis och lycka till är vad jag kan säga!

Jag var the designated photographer dagen i ära och här hittar ni lite urdrag från dagen + kvällens firande
Mitt huvudsakliga paparazzi-objekt för dagen var Elias aka END som överlevde (cirkus) 12 år i skolan för att nu vara fri att vandra runt och sätta skräck i hotellvärlden - du hittar då självklart även honom här under
Peter (systers pojkvän) fick agera blombud åt lillasyster hans

Josefin (lillebrors tös) tog också studenten

Erikio satt och chillade vid vattnet med Adde en stund innan de steg upp på en studentvagn och agerade DJ tills det ljusnade efter nattens (korta) mörker

Linnea och Elias som bägge två misslyckades med den enkla uppgiften att sno åt varsin tårtbit åt mig - fyyyy

 Och så väntar världen ...

Och så till kvällens firande


Tysk läderbög i traditionell uniform


Här har vi honom jag stolt kallar pojkvän

Nej jag vet, inte särskilt hett men vad gör man. Får skylla mig själv som uppmanade till detta genom att ha på mig väst när alkohol skulle blandas in i ekvationen.

För att citera Andrés text om fördomar som publicerades på UM
"Vi vet att hårdrockare är smått överviktiga, håriga neandertalare som står i trånga lagerlokaler och headbangar bort sina hjärnceller samtidigt som ett gäng ”musiker” freakar sig på scenen, hinkar i sig sin egen urin och spelar fotboll med avhuggna grishuvuden."


Man blir trött - även under studentfiranden och tyska traditioner

I want YOU - to pick up your card (Ölspelet-relaterat)

Vad är det ni kallar er själva? Da Guyos? (Ja, de leker Hitler - Skyll på ölspelsregel som tvingade till det där och ett uttropande av deutschland innan man drack)

Self-elplanatory
(Meddelande till alla inblandade i dagen/kvällen - alla bilder finns i orginalform på min dator, seek ´n you should find. Bara att komma över med ett usb-minne så lassar vi över bilderna - Ni vet vart min brevlåda bor)

Det verkar förövrigt många fler veta - fick alldeles nyss besök av random tant som undrade när jag skulle klippa min gräsmatta. Gräsmatta? svarade jag - Det är en djungel
2009-06-06 @ 15:47:24 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Försmak av frihet

Jag börjar historian om den senaste studentveckan med ett inlägg tillägnat söndagen och studentbalen - här har ni den i bilder.

Vi hittade ner till Almedalen i olidlig värme - eller inte olidlig - men varmt var det i alla fallFina Elias och fina Emma

Jag är faktiskt inte ens säker själv så fråga inte ...

Ja, även om det är bal behöver man minsann göra miner

The awesome kavaj of awesomesauce hittade in i bild

Det enda ni behöver veta är att det handlar om växande bröst på någon brud jag inte vet vem det är

Kolla - kolla, kolla!11!!!!elva!!!! Det är nästan springa runt med ringklockig-grej och meddela nyheten att jag lyckades ta en nästan helt seriös bild av Elias


Den här är till er alla som vet att håret minsann är det viktigaste

Traditionell posering är tråkigt, det förstår väl alla?

Fast det lyckades nästan


Elias hittade någon han nog gärna vill ragga på och därför tvingade sin personliga fotograf att föreviga på bild

Lite fler balmänniskor hittade sig till min kameralins - ingen mindre än Linnea och hennes kavaljé


Och så en avslutningsbild på (nästan) alla studenterna
Hoppas ni hade en jättehärlig kväll och njöt av varje sekund - inte allt för ofta som man minsann går på bal
2009-06-06 @ 15:32:24 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nattjafs

ADHD-katten har lyckas sprida en otroligt osmaklig lukt från badrummet och ut i verkligheten, det gör att man önskar att man föddes utan näsa. Som en flykt undan den så funderar jag på att göra det enda vettiga 03.03 natten mellan en måndag och tisdag - gå och lägga mig.

Men först väntar en cigg som jag fick pendla hela vägen till andra sidan Konsum mitt i natten för att införskaffa, får hoppas att den var värt besväret.

Om 3 dagar är det ett år sen jag tog studenten och om 37 dagar upphör jag att vara tonåring - för detta sörjer jag (det enda jag önskar mig är att alla eventuella presenter är inslagna, skitsamma om det är luft eller en Ferrari ni vill ge mig)


2009-06-02 @ 03:04:38 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0