Snölandskap på skoter

Idag har ert eget monster Jillie nästan blivit dödad - av en fartgirig Erik på skoter.

Men icke sa nicke och här sitter jag på lånad dator med bara några blåmärken på lår och knä. Jag är kär i skoterkörning och vill ladda upp bilder men hinner tyvärr inte koppla in och ladda in just nu.

Tiden är knapp. Om några timmar så är det nytt år - 2009 - och 2008 ESTETJÄVEL blir istället 2009. Stort steg så jag kommer glömma bort och vara tvungen att bli påmind om om några dagar/veckor.

Gott nytt år på er alla maskrosbarn där ute och försök nu att ha en härlig nyårsafton - ansvarsfullt med så lite alkohol blandat med raketer som möjligt - Själv skall jag smälla några små söta smällare bara och njuta av snön.

Nu väntar en scoterfärd hem till stugan.


Translation: Today Erik ´n I was out on the scoter - we flipped over and now my leg is bruised but it was awsome. Drink responsible and have a great new years eve
2008-12-31 @ 18:32:04 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ybussen mot Östersund

Hej på er alla solstrålar därute i Sverige (och vart ni nu befinner er)

Jag upptäckte att jag kan blogga från mobilen samt att Ybussen har trådlöst internet vilket innebär att jag inte kommer bli ruinerad av det.

Jag sitter som ni nog förstod på bussen nu. Har rest i snart en timme - hela resan är ungefär åtta timmar. Mycket tid att läsa och måla. När man är ute och samlar minnen får man räkna med att sitta fast mycket på bussar/tåg/flyg/båtar. Resan är ju halva upplevelsen.

På tal om ingenting kom jag igår fram till att jag vill tapetsera mitt kylskåp. På insidan då, för jag har aldrig mat där och ser bara deprimerande ut.

Jag har även skaffat en fågel som heter Bertil som följer med som sällskap på resan. Han anslöt sällskapet på Gotlands båten igår och ersätter Grodie som tyvärr inte kunde följa med på grund av borttappande. (för er som inte har koll är Grodie världens sötaste tygape-maskot och Bertil är en julprydnad med bara ett ben (bild finns på kameran och ni kommer få se hans söta ansikte senare.


Och bara så ni har koll sitter och kodar detta inlägg - till exempel radbrytningar. Då min mobil inte riktigt vill använda sig utav det färdigutvecklade systemet som finns på vanliga redigeraren. Kramgoa kramar från en tjej med lurar i öronen och en längtan efter dyra färgpennor från ÅhlensTillägg 17.10 då min mobil helt plötsligt inte vill skapa ett nytt inlägg:

Jag tror min busskamrat i sätet brevid mig kan vara min själsfrände i emo-form.

Han målar (dåligt vilket gör honom lik mig), skriver små poetiska och kryptiska texter i ett litet block han har med sig och upptäckte en chockerande sak. - Han lyssnar på Loke Nyberg (som jag är galen i. Fast bara rent musikaliskt. Tycker han som person är sexistisk och en hycklare men det är en helt annan story)

Hursom: Jag hittade en emo/manlig variant av mig själv på Ybussen mot Östetsund. Hur surrealistiskt är inte det?


TILLÄGG: Han lyssnar på Charta 77. Han ÄR min själsfrände.
Jag sitter för övrigt i en busskur i Sundsvall. Här kommer jag förmodligen tillbringa ett antal år i mitt liv senare. Nu hälsar jag bara på - Mittuniversitet, vi syns om några år !

Uppdatering 20.45: Jag tycker barnsligt synd om mig själv för mobiltäckningen försvinner och det är mindre än en timme kvar av min "internettid" men det finns i alla fall snö utanför bussen nu. p.s snus luktar groteskt äckligt - bussoulmate snusar. Där ramlade han ner på listan över bra människor jag iaktagit på den här resan d.s
2008-12-28 @ 13:52:34 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Stockholms rapport

Hej på er.

Sitter hos Gujjdo och skall snart glo på Duck Tales och äta chips.

Tänkte bara titta in och säga hej när jag ännu har chansen - Järpen here i come, 13.00 imorgon går bussen.

Ha en trevlig kväll och sup nu inte allt för mycket.
2008-12-27 @ 19:42:34 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


A long way away

Jag sticker till Stockholm i morgon bitti. Och på söndag vidare mot Järpen.

Så försvinner från bloggsfären ett tag då de inte har internet där jag skall bo. Kanske spontanbloggar från något sött litet bibliotek men ni skall nog inte förvänta er det tyvärr.

Lovar ett gigantiskt inlägg och mycket bilder när jag kommer tillbaka. Som tröst under tiden får ni ett foto på mig i finfin peruk som Adde hade hemma hos sig samt en skiss till en tavla jag skall måla när andan faller på.


Translation: Leaving for Sthlm at 07.05 - and for Järpen (´n the snow) on sunday. Give me a call if you´re anywhere near and want to meet up
2008-12-27 @ 02:19:06 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Merry christmas to all, now you're all gonna die

GOD JUL
Kalle har sagt hej då för det här året och bror samt systers pojke ser på Ensam Hemma 4, jag planerar min hemresa istället.


-------------------------------------------------------------------------------------

Ny text på UM - Denna gång så tänkte vi lista lite bra julmusik, men valde att rata normala låtarna och istället fokusera på lite mer udda och roliga låtar. Kolla in.  Min hittar ni längst ner om tillfällig ordblindhet infaller såhär i juletid.


Merry christmas to all, now you're all gonna die
2008-12-24 @ 16:40:52 Permalink Publicerat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vintagestyle á la sönderiven hand

Ibland så tittar man ut ur sitt nyckelhål och upptäcker till sitt förtret att världen inte längre är som man minns denJag trodde inte man kunde överaska en sovande katt - jag hade fel. Och som bevis på det är min ena hand sönderriven. Allt för att jag ville klappa den galna ADHD katten

P.s - jag är kär i vintagestil på fotona och rundade hörn och har inget bättre får mig härute så ni får helt enkelt bita ihop och glo på dem.
Translation: A disturbed cat isn´t equal to a happy cat - my hand is now days in 1.435.145 little pieces instead of one whole unit. Dont wake a sleeping cat is the moral of the story.

And a merry x-mas to all of you
2008-12-24 @ 00:54:46 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


- this is one of these times

Det är julafton om ungefär 30 minuter - jag hälsar er alla god jul med en fåtölj och en suddig katt som båda bor i rummet där jag temporärt vistasOch jag dricker julmust samt äter ballerinakex utan att känna mig som en ballerina för det.
2008-12-23 @ 23:27:46 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Söta rosetter med svarta rosor

Att gå på toaletten är något man ogärna gör i mitt barndomshem.

Efter en 4 timmars väntetid var jag helt enkelt tvungen att tassa min väg förbi en mamma med tillhörande minikatt, stolar och bord som alltid lyckas vara precis där jag skall sätta fötterna och på så sätt ta mig genom den extrema kylan till den minimala toalettstolen.

Väl där var fötterna avdomnade och skinkorna ville desamma så fort de nuddade sitsen.

Sitter just nu och försöker massera tillbaka värmen i fötterna.

Att gå på toa i kalla barndomshus väcker inte nostalgi - bara hypothermia


Translation:
In my parents house - it´s so cold that you´re gonna hesitate about how much you really need that bathroom break.
2008-12-23 @ 04:25:56 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


En dag att hålla sig vid liv

Jag undrar när vi började använda andras kroppsspråk för att beskriva våra känslor
Jag undrar när andra började uppfatta mig som en billig kopia av ett orginal
Men mjuka fingrars dans fördröjer sig vid vissa kroppsdelar:
Nyckelben
Revben
Lårben

Fingrar som fastnar
Handlar bara om ett grundläggande behov - inte närhet
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagen i korthet:

Vaknat, handlat, städat, diskat, skurat samt packat ner dator och katt för att emigrera ut på det stora landet där vinden viner och sorkarna har volvokeps.

På vägen ut stannade jag och syster yster för att hämta ut ett paket jag fått. Trodde att det skulle va en hudkräm men upptäckte efter öppnandet att det var mina linser från fargadelinser.com. Rolig överaskning.

Sen kommer jag fram till det här stället jag inte kallat hem på många år, slår mig till rätta och letar självklart igenom internet efter något av intresse.

Hittar en liten förtidsjulklapp i min mailbox:

"Hej,

Du är en av de personer som vi har valt att gå vidare med i rekryteringsprocessen för chattvärdar till Svenska Spels Kundsupport. Hoppas att du fortfarande är intresserad."

Så nu skall jag göra ett arbetspsykologiskt test innan den sista december och får sen hoppas att jag går vidare och blir kontaktad via telefon.

För tillfället äter jag apelsinbitar doppade i socker - gudomligt gott - try it.

Translation: I thought it would be a crappy day but turned out really well. I may be on the way to getting a job
2008-12-23 @ 01:25:23 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


X-mas

Nu äntrar jag snart Etelhem och barndomshemmet.

Jag tar med mig Baby under ena armen och datorn under andra så skall jag nog klara mig några dagar.

Ha en härlig kväll
2008-12-22 @ 15:40:33 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


If my heart stops beating


Jag vill ha ett extrahjärta.
Ifall mitt vanliga slutar slå(För att förhindra en tidiga död åt mig kan ni köpa den här.)Transation: I need a extra heart, in case the one I have stops beating

2008-12-22 @ 00:47:55 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


The Grinch

För en lycklig stund av nostalgi, sätt igång dumburken och zappa till kanal 5.
Där hittar ni ingen mindre än The Grinch himself.
You're a rotter, Mr. Grinch.
You're the king of sinful sots.
'Your heart's a dead tomato splotched
With moldy purple spots,
Mr. Grinch.

Your soul is an apalling dump heap overflowing
with the most disgraceful assortment of deplorable
rubbish imaginable,
Mangled up in tangled up knots.

You nauseate me, Mr. Grinch.
With a nauseaus super-naus.
You're a crooked jerky jockey
 And you drive a crooked hoss.
Mr. Grinch.

You're a three decker saurkraut and toadstool sandwich
With arsenic sauce!

2008-12-21 @ 18:25:13 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jingle bells, jingle bells ...

Ibland kan en vän på besök lysa upp en annan ganska trött dag.Calle kom nämligen förbi och hade med sig en tidig julklapp till mig. Jag ville egentligen inte öppna den innan jul men jag gjorde i alla fall.

Och i paketet låg ett choklad-fondue set.

Jag blev mycket glad (ni som minns vet att jag önskar mig en chokladfontän, det här är nästan lika bra)

Translation: Today I got a really cool x-mas gift
2008-12-21 @ 17:54:02 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hang over of doom

I min kropp har det i dag härjat ett litet monster - det monstret heter bakfylla.

Men tror ni att han fått lekt runt i fred i min kropp? Nope. Hans tjattrande avbröts ständigt av mitt frenetiska städande, och de mängder vatten som passerat min mun idag. Så otroligt törstig man blir av att hemsökas av bakfylla.

Jag höll ju inte riktig min senaste plan om en alkoholfri kväll. Kvällen slutade istället på huk, med fingrarna i halsen på min lilla toalett. Det blev lite för mycket av det goda för att uttrycka mig snällt mot mig själv.

Innan det ödesstigna slutet på kvällen hade jag riktigt roligt. Träffade hela Team Skogsmulle av en ren slump. Eller alla hamnade hos mig snarare.

Här hade vi de första 7 ankommandeEfter vi gett upp bowlingen så bestämde sig José, Mini och Josés senaste ragg Andreas för att äta pizza här. När jag sprang omkring som en yr höna och försöker städa upp så ringer Cicci och säger att de är folk på g. Och helt plötsligt stod 7 pers utanför min dörr, och ett par fler blev det.

Förlåt grannarna till fyllelägenheten, hoppas jag inte störde någons nattsömn.

(På bilden ser vi då de första 7 som kom. Insåg just att mina väggar är alldeles för tomma)

Nu skall T-Röd laga mat - HUNGRIG
2008-12-20 @ 18:54:10 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nehepp

Nehe, det gick inte heller.

Jag ger upp planerna för kvällen. Bowlingen stänger tydligen 22.00 - vilket inte är vad som står på deras hemsida.
2008-12-19 @ 21:18:15 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bowling

Det blir bowling om en halvtimme, till och med Cosmic bowling = massa roliga neonljus och självlysande saker. Jag kan inte bowla, men jag kan se på, och ta med mig kamera. Det är ett nöje i sig det också.

Jag vill passa på och påminna er om gratisgodis. Klicka på länkar och få gratis godis hemskickat. Min favoritsida - för godis är GOTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

2008-12-19 @ 20:57:13 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sverige runt

Glömde föresten skriva en helt annan sak.

Er allas Jillie skall fira nyår i minusgrader och på en snöskoter. Det är Järpen som gäller.

Erik med familj ger mig en resa upp i julklapp så jag kan fira med dem. Det känns roligt, planen var ju Amsterdam men dem pengarna har inte jag tyvärr.

Så det blir Järpen - 70 mil bort och en 12 timmars resa. Där är det båt, pendel, 7 timmars Y-Buss och sen bil de sista 10 milen.

Så det skall packas varma kläder, och mycket böcker. Det är -11 grader där just nu. Men jag får i alla fall åka snöskoter som sagt. Så det skall nog bli riktigt trevligt. Men vad jag förstått finns det knappt någon täckning där och inget internet. Så jag kommer vara strandad i nästan 2 veckor.

Jag åker den 27 - är i alla fall preliminärt bokat.

Föresten så fick man tydligen bara spela Laserdome till 20.30 så verkar bli bowling eller annat istället. Men jag kan ju inte spela. Mina fingrar är för långa för de lagom lätta kloten och där jag passar så orkar jag inte bowla med. Men men, det får lösa sig.


Syns i snön.

Translation: I´m going to travel 70 mil and 12 hours the 27th. So guess how many books I´m gonna read :P - ALOT. Just dont know where I´m gonna "store" my cat during the two weeks I´m gonna be gone.
2008-12-19 @ 19:17:11 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


48 timmar av hektiska händelser

Tiden flyger iväg och ingenstans på vägen finns skylten för avkörning.

De senaste 48 timmarna har varit hektiska.

Det har varit julshoppande, inslagning, matlagning och de vanliga sakerna man sysselsätter sig med såhär innan jul.

Men även ... massa jäger, öl och annan alkohol. Bilresor med hållplatser såsom en folkrace-bana i Follingbo där vi onyktra jagade dimman som senare visade sig vara grus.

En Elias som våldgästar Ciccis balkong mitt i natten medans vi står nedan för och skriker - blir utskällna av grannen. Lyckas INTE träffa Balloo trots envisna försök.

Vi "rånade" Ica Maxis ingång. Alltså ... kommer inte på vad det heter ... men där på marken där man går in och det finns galler. Tjänade hela 1 krona på att leta pengar där. Det var dock massa äckligt kladd där, såsom gamla löv med mera som inte ens vi, i vårt alkoholtillstånd ville gräva runt kring.

Det har varit förfester med okänt folk och krogen med känt folk. Jag har sett årets treor på gymnasiet klädda i reflexer på trea-festen. Jag har besökt en lägenhet som ligger i en krog - eller snarare gammal krog men det var psykadeliskt hursom.

Jag har träffat multum med folk från förr och sett Robin spela på Effes. Jag har blivit förvånad över folks snålhet och gett bort så mycket pengar till välgörenhet at jag numera är pank.


Och ikväll är planen laserdome med team skogsmulle och pizza och sen kanske lite dricka. Men jag håller mig nog till läsk ikväll. Blivit för mycket alkohol de senaste dagarna.

Jag skall försöka bli bättre på att uppdatera, hade min period där jag uppdaterade ett antal gånger per dag men numera försöker jag faktiskt att göra någonting på dagarna. Och då blir det inte så mycket tid för skriverier.

Translation: The last 48 hours have been totally crazy.

2008-12-19 @ 18:47:48 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jul, jul, strålande jul

Finns det något härligare än att först på morgonen få 700 kr i presentkort i posten, åka ut och handla och sen komma hem - utpumpad - och hitta nya numret Nemi innanför dörren?

Jag tvivlar - men nu skall jag läsa och lata mig en stund. Sen är det även julklappsinslagning på gång.
2008-12-17 @ 16:23:05 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Amnesty och supande jultomtar

Idag har jag gjort en STOR samhällstjänst - så tji fick ni där ute som trodde att jag aldrig gav.

En kille från Amnesty ringde, tydligen hade de hittat min två år gamla post i sitt register och undrade om jag ville börja skänka lite pengar. Jag är arbetslös så det är inte så enkelt men bestämde mig för att ge 20 kronor i månaden i alla fall. Bättre än ingenting.

Och så fick jag killen som ringde lite glad också - han får nog ganska mycket cred nu för att lyckas "värva" mig på nytt efter två års tid plus att jag redan var satt som omöjlig. Då de försökt nå mig 40 gånger förra året. Då lyckades de inte.

Så känner ni detsamma - att 20 kronor i månaden kanske inte är liv eller död för er - så bli gärna medlem i Amnesty, ni hjälper en bra sak och är med och räddar människor. En god sak helt enkelt.Föresten så går Titanic på 3 an just nu så byt kanal och låt er fyllas med nostalgi. Skall i alla fall göra så jag skriver senare men så länge får ni ett - Merry christmas to all, now you're all gonna die

(I äkta Weird Al anda som ni kommer förstå inom kort när jag länkar till UM artikeln)

Translation: I just signed up for Amnesty, twenty kr a month too help the humanity. And Titanic is on the telly
2008-12-16 @ 21:21:03 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Presentkort och böcker

Hejsan svejsan än en gång.

Mina dagar bara flyter ihop. Har ingen riktig koll längre, skyller på att jag inte längre hör när min mobil ringer på morgonen. Det är faktiskt lite lätt jobbigt.

Föresten, en rolig sak. Jag nådde 2000 poäng på gratisbio.se nu. Det innebär att jag idag beställt lite presentkort. 300 kronor från Åhléns och 400 kronor på Hennes och Maruitz (oj, de heter inte så längre va? Man säger bara H&m va? Men hursom kommer de komma på torsdag eller fredag.

Som sagt tog det mig bara tre veckor och då har jag inte ens gjort så mycket. Så precis som förut, känner ni för lite extra pengar att shoppa för regga er då på gratisbio.se (fortfarande så att reggar du dig genom min länk får du 75 poäng att börja med (behövs 400 för en biobiljett lagom till jul)


Var jag också på Wisborg och hämtade ut nytt paket idag. Det var från Piratförlaget, boken Hjärtat får inga rynkor av Mark Levengood. Har fått otroligt bra rec så skall bli kul att läsa. Omdöme kommer om några dar.

2008-12-16 @ 00:18:36 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Melon med inslag av katthår

Jag luktar melon. Tänk det trodde ni aldrig eller hur?

Jag har fått HELkroppsmassage och där har ni anledningen. Det är ganska krångligt att ligga i en säng full av katthår när man har melon-massageolja över hela kroppen. Det klibbar och "suger upp" smuts som fastnar på mig. Så duschen är på ingång.

Kände bara att jag behövde säga att jag ännu lever, och att jag skriver mer imorgon istället. Har varit en känslosam och händelsefull helg.

So long for now

Translation: To get a full body massage is - Heaven - but sticky.
2008-12-15 @ 01:23:58 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tänk dig människor jag älskat, lärt mig hata

Artist : Fonky Fresh
Title : Tänk alla gånger
 -----------------


Tänk alla gånger jag ångrar saker jag sagt
Ord som kommit ut i all hast när jag talat för snabbt
Gånger jag sårat andra utan att mena det
Jag ber om ursäkt nu, förlåt men jag menar det


Tänk alla gånger som jag saknat någon att hålla om
Men somnat ensam, trasig, precis som vanligt
Jag har gråtit, tänkt på stunder då jag varit kär
Och alla gånger som jag drömt att du var här
2008-12-12 @ 22:52:44 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Här vandrar storebror in i vardagsrummet med jättekliv

Mitt huvud gör ont, det kan förstås bara vara bakfyllan men mer troligt är att det beror på alla dessa övervakningsplaner Sverige har. Men politikerna skulle nog gärna se att jag bara avfärdar denna extrema olustkänsla som bakfylla och sen går tillbaka till min snart totalt bevakade dag. Ju mindre motstånd desto bättre, eller hur?

Det tar aldrig slut. Medborgarna har inte demonstrerat klart mot en lag eller direktiv innan nästa kommer och slår bort stolen under oss. Vi har FRA, Ipred och nu datalagringsdirektivet - förmodligen inte det sista sveket mot vårt integritet om man får tro den sortens eskalering som varit nu senaste åren.

Datalagringsdirektivet som nu kommit innebär att datatrafik skall lagras i ett års tid. De ser det som en säkerhetsåtgärd. Måste ju förebygga, att poliserna och myndigheterna verkar så totalt värdelösa på sina jobb att de behöver bevaka varenda människa i hela Sverige är bara en bekvämlighetsfaktor. Självklart vill de behöva göra så lite jobb som möjligt.

Jag undrar bara hur kul de politiker som röstar för såna här förslag tycker det är när det istället är deras privatliv som kränks. När deras döttrar, söner, systrar, bröder eller andra närstående får för sig att ringa till någon som kanske har kontakt med någon som har kontakt med någon som kanske har sålt en stulen tv en gång för fem år sen, och så sitter helt plötsligt halva specialstyrkan i deras vardagsrum och dricker kaffe innan de river sönder soffkuddarna för leta bevis för häleri.

De säger att om man inte har något att dölja har man inget att oroa sig för och att de självklart bara kommer kolla upp den lagrade trafiken om du är misstänkt (för vad säger de därimot inte) eller liknande. Men vad som inte räknas in i den ekvationen är just det jag nämde ovan. Om du kan bli associerad med en brottsling kan du också bli granskad. Och vi vet ju alla att alla i världen kan bli förknipade med varandra med högst 6 personer i mellanhand. På så sätt är alla brottslingar genom kontakter och kommer att kollas upp.

Åsiktsregistreringen är kanske inte särskilt långt borta?

Jag citerar Isecore för kan inte säga det bättre själv:


"Var är revolutionen? Varför rullar inte huvuden och varför tar vi inte tillbaka vårat land INNAN det är för sent? Varför tillåter vi oss själva att spela ett spel där spelreglerna är förvrängda mot oss? VARFÖR LÅTER VI OSS BLI SAKTA KOKADE? Vi är så apatiska, våra hjärnor nedsänkta i ett noga kontrollerat mediaspektakel där vi bryr oss mer om Idol-vinnaren än våran egen framtid."

Bilden kommer från KennylexTranslation
: Sweden sucks if you like freedom - in short, stay away if you dont want every single move you make to be monitored.

2008-12-12 @ 16:30:52 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ensamhet är underskattat

Ensamhet är underskattat men ibland vill man bara ha en axel att gråta ut mot.

Jag stödjer mig istället mot min kära laptop och dumburken när vännerna inte har tid

Men i brist på bättre har jag kallat in den jag aldrig ville ha hit, se vad du fick mig att göra.Translation: I wish I could just crawl down on the floor and sleep under my bed for five years.
2008-12-12 @ 01:20:20 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Semper Fi

Semper Fidelis men byter ut Semper mot NunquamJag känner inget agg
Det var trevligt så länge det varade

2008-12-12 @ 00:01:11 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kiwi och banansallad

Nu har jag stått och pysslat i köket ett tag.

Orkade inte laga riktig mat så tänkte bara göra några mackor men blev på humör för godheter så jag bestämde mig för att göra en fruktsallad. Dock hade jag inte så mycket frukter hemma men det blev Kiwi och Banansallad i alla fall.

Så bestämde jag mig för att smälta choklad och ha på. Men efter typ 30 minuter så liknade det inte smält choklad utan mer bara ihopkladdat och bränt. Så jag gav upp det. Men gott är det i alla fall, och nu luktar det choklad i min lägenhet :D

Sen gjorde jag lite mimosamackor också, för att få i mig lite mer mat dåda. Gotttttttttttttt


Jag postar bilden på maten jag åt igår också (lovade en person att intyga att jag åt. So here it goes)
2008-12-11 @ 23:08:15 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


En Mulle Meck på promenad i en båt

Jag är rädd för vatten - och på så sätt indirekt för båtar.

Det var en förlösande information som jag förpassade på mig själv. Så nu skall jag nog hålla mig ifrån vatten - och båtar - vilket kan bli lite svårt då jag skall duscha. Alltså inte att hålla sig ifrån båtar, utan vatten.

Jag börjar bli djupt deprimerad över den så kallade "post" som faller in genom mitt brevinkast. Det är räkningar, reklam - och ibland, om jag har tur, en avi för att hämta ut något roligt - men aldrig någonsin ett enda brev.

Så detta är en uppmaning till er där ute. Skicka julkort, brev, kärleksförklaringar med mera till mig så jag slipper sitta här i jul med en baksmälla av typen ensamhet. So just send away.Translation: I´m afraid of boats, and never get anything in the mail, except bills. So send me a love note and make me happy.
2008-12-11 @ 15:01:59 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Materialist javisst

Ni måste hålla med om det är totalt-otroligt-fett-jobbigt när man hittar något på en hemsida man verkligen, verkligen, verkligen vill ha och så är den slutsåld och kommer förmodligen aldrig mer komma in i sortimentet?

Jag förstår inte varför de inte bara tar bort de artiklarna de inte har kvar *snyft*


Vill ha den här miniklänning i ballong-modell så otroligt mycket. 399 kronor hade jag lätt lagt ut.

Hittar ni den på tradera eller liknande - kontakta mig
2008-12-11 @ 02:03:30 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gratis linser till alla bloggare där ute!

Nu kommer jag med lite skamlös reklam igen. Som kan vara mycket nyttig för en gångs skull. Speciellt för alla med en blogg där ute.

I våras så beställde jag en massa färgade linser från företaget med samma namn. Det var kul att pröva på lite olika ögonfärger. Jag beställde ett par månadslinser i brunt till studentbalen och sen tre par endagslinser i olika färger. Men de är använda sedan länge.

Och ni som läste det långa inlägget om önskefotograferingen igår läste också om min önskan att ha lila linser. Och idag hittade jag värsta bra kampanjen som passar mig.

Fargadelinser.com ger ut ett par "gratis" månadslinser till alla bloggare som skriver ett inlägg om det (det är här delen om skamlös reklam kommer in) - ingen fraktkostnad eller något.

Så här är mitt blogginlägg och det har jag inget problem med då jag faktiskt gillar deras hemsida och företag. De är typ billigaste linserna. När jag köpte i våras letade jag runt som en dåre. Och blev där jag hamnade till sist.

Så har ni en blogg - som varit aktiv i minst två månader - så tycker jag absolut ni skall nappa på det här och skriva ett inlägg om hemsidan.

Nu skall jag publicera detta och maila dem så jag kan beställa mina lila linser och hoppas på att de funkar tillsammans med min ögonfärg. Självklart kommer jag visa resultatet här sen :D

Gratis är alltid gott som vi redan vet.
2008-12-10 @ 23:19:18 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Min önskefotografering

Hej igen alla

Ni vet hur jag önskar mig en fotografering i julklapp, om ni inte vet det så står det med på min önskelista som ni hittar genom att klicka på länken till höger. Can´t miss it. Och hittade just en jätteperfekt tävling för det.

Hanna Björkstedt lottar ut en önskefotografering med total makeup. Vilket är precis det jag önskar mig.
Jag skall beskriva min önskefotografering
and
here goes nothing:

Vill att det skall vara mycket färger och kontraster, det är det som det skall läggas fokus på. Ljus hud, långa fjäderögonfransar. Vill ha ansiktet sminkat som två olika sidor av mig, fast inte direkt ner i mitten av ansiktet utan i form av ett pussel precis där de två delarna möts, och gärna asymmetriskt.

Den ena sidan skall vara en glamorös sida, med typiskt modellsminkning i lite överdriven form. Medans andra sidan skall vara i regnbågens alla färger (i princip) till någon slags makeup från ena kinden, gärna i form av ett pussel eller schackbräde. Det skall fortsätta ner för halsen från den sida färgen är på och över till andra. Som om den sidan håller på och tar över kroppen men lämnar huvudet fritt. Och sen ner för nyckelbenet och ut för axeln. Hur det skall gå till rent praktiskt kan nog diskuteras med Susan i ett senare skede. När det väl går utför axeln skall det se ut som det rinner eller droppar (oj vad detaljerat det blev men har bilden i huvudet redan).

Bilderna skall riktas in på hår, makeup och överkropp istället för kroppen i helhet. Stora öronhängen som tar upp plats på bilden vill jag också ha. Lilla linser till ögonen (har alltid velat ha foton på mig med det så perfekta tillfället nu)

Håret skall vara knallrött (vilket det lär vara tills januari/februari igen så inga problem där) Några slingor skall hänga ner i ansiktet och resten vill jag ha i någon snygg uppsättning. Där är jag ganska flexibel. Hade varit roligt med något i håret, såsom fjädrar eller liknande.

Som miljö skulle jag vilja ha vit font i studio eller med ett regnigt fönster i bakgrunden och sån där tråkig tapet som bara gamla ställen från sjuttiotalet har. Jag älskar såna tapeter och de ger en sån härligt känsla på bild, lite svårt att fixa om det inte regnar och man inte har tillgång till en lägenhet/ ett hus med såna tapetar så skrev därför två alternativ.

Känslan som bilderna skall förmedla är just att det finns alltid olika sidor av personer, min idé går ut på att visa den galna och humoristiska sidan av mig som tar över den förnuftiga och vardagliga. Men även den finns där inne och kommer ut då och då när det behövs.Nu får det faktiskt räcka med det här inlägget, jag förstår om ingen orkat läsa igenom det. Men hoppas i alla fall Hanna och Susan orkar med det :P.

Nu skall jag faktiskt sova så jag kan gå upp och äta frukost.
(Med hela 1 timme och 36 minuter till godo)
2008-12-10 @ 06:26:55 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idioter på Gråbo och hoppfulla skriverier

Nej, nu ger jag snart upp.

Hur dumma i huvudet är egentligen människor? Speciellt folk som hänger på Gråbo (läs där jag bor), nu börjar jag få nog av idioterna.

Bara senaste månaderna så har en ung kille blivit knivhuggen 10 meter utanför min dörr, tre katter dött av glykolförgiftning och flera andra behandlas, någon idiot tycker det är kul att döda katter och nu igår kväll blev en av mina gamla klasskamrater misshandlat några hundra meter härifrån utanför Puma (en ungdomsgård).

Jag blir bara så arg. Vad lär föräldrar egentligen sina barn idag? Och vad är det för speciellt på Gråbo som för fram det värsta i alla ungdomar? Det händer alltid dåliga saker här. Det är bara en tidsfråga innan det händer något med mig. Om jag försvinner så vet ni att jag förmodligen är överkörd av en idiot i bil eller nerslagen av jävla snorvalpar på Gråbo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

På tal om helt andra saker så söker jag jobb som besatt och det går inte så bra. Jag har även börjat skicka artiklar till tidningar med förhoppning att få skriva för någon av dem.

Att se sitt namn i trycksvärta är en av de mest fantastiska saker jag vet. Ni kan inte förstå känslan första gången jag såg Appeal på stan med mitt namn i. Det var helt otroligt. Har nog med det vanliga "Jag-vill-inte-dö-utan-att-lämna-något-bakom-mig" att göra.

Så jag har kontaktat några tidningar. Än så länge har jag bara kommit på: GLÖD, Chili och Girltalk. Och så självklart Appeal igen, nu när jag faktiskt har tid att skriva. Så kanske kommer få göra riktiga repotage snart istället för att komma på saker from the top of my head.

Om ni kommer på någon bra tidning ni tycker jag skall kontakta så blir jag väldigt glad om ni skriver en kommentar. Jag känner mig inte reda för typ dagstidningar än. Har nog ingen chans att komma in där så ...
2008-12-10 @ 04:38:56 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


The belly button monster.

Jag har väldigt många blonda hårstrån på min mage upptäckte jag just.

Och för att svara på er fråga: japp, jag har ganska tråkigt.
2008-12-09 @ 23:43:16 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uberseriös matlagning

Hur värdelös är man när man behöver googla fram hur man kokar potatis? Så pass värdelös att det passar mig är svaret.

Har jobbat både idag och igår och imorrn skall jag bara vara hemma. Gå upp relativt tidigt och laga klok frukost när jag faktiskt har mat i huset för en gångs skull (tackar pappa).

Så imorgon så är det stekt potatis med lök, ägg och rödbetor som gäller till frukost. Sen tänkte jag göra något seriöst till lunch och äta kvällsmat. Skall väl kanske berätta att det kommer va flest antal maträtter jag äter på en och samma dag sen min studentbal där det var trerätters middag :P Jag äter typ aldrig mer än två gånger per dag. Men oftast bara en - sorligt men sant.

Men imorgon skall det bli ändring hade jag tänkt.

(Pappa och mamma har skaffat katt föresten, den är jättesöt och heter Shoppis men mamma kallar den för ... kommer inte ihåg men det kungen kallas tydligen för samma :P)
2008-12-09 @ 22:22:20 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Renovering

2008-12-08 @ 04:32:28 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ny text på Ungdomar.se

Nu text på Um - egentligen kom den i fredags men helt glömt bort att posta - så titta in och läs om de tio bästa barnprogramsintrona

Min del är den om Trasdockorna (om ni inte märker namnet i parantes)

Den texten har föresten blivit länkad i Chippens hörna - lite makt har man allt. Känns alltid kul att väcka känslor och lämna spår.
2008-12-07 @ 19:59:38 Permalink Publicerat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Döden är också vacker på sitt eget sätt

Sov gott älsklingar.

Idag så finns inte mina söta råttisar längre. Var tvungen att ta bort dem. Åldern och sjukdom började ta ut sig rätt.

Det dröjer nog ett bra tag tills det blir nya råttor för mig - Baby (katten) gör det för svårt. Råttisarna kan inte vara ute och springa utan måste hålla sig till buren. Och det uppskattar ingen.

Jag kommer sakna er!
2008-12-07 @ 16:15:42 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Klubb Kaka - Pippikaka

De som följer min blogg vet att det var en ny Klubb Kaka igår. Denna gång var temat Pippikaka, alltså diverse Astrid Lindgren karaktärer. Jag hade inte direkt den bästa gaderoben för ändamålet så det fick bli lite improviserat.

Jag var en Pippi i mordern tappning med inslag av punk - med guldmynt - som jag generöst delade ut under kvällen. Det var ett uppskattat inslag. Lite variation mot kakorna som snabbt blev uppätna.

Det kom många olika figurer. Allt ifrån de vanliga - Pippi, Karlsson, Tengilvakter, Nils Karlsson Pyssling, Lotta på Bråkmakargatan med flera - men även de lite mer oväntade.

T.ex ljuset i slutet på Bröderna Lejonhjärta, fällan som Emil och Alfred gillrar för att fånga varulvar och what not, ett jäst körsbär som griseknoa äter sig full på och diverse andra jätteroliga utstyrslar.

Mitt favoritinslag var självklart bubbelmaskinerna som jag lekte jättemycket i. Det blev halt på golvet tillslut och vi åkte runt som på en ishockeyrink. Men det blir lite tråkigare när vissa bubblor bestämde sig för att bosätta sig i mitt öga. Då blev jag tillfälligt förblindad och att ta sig ur en ström av såpbubblor är inte så enkelt. Så det blev bara fler och fler i mina ögon.

Nu får ni glo på lite bilder och bilda er en egen uppfattning om hur otroligt roligt det var.
Min dator vill inte vara med så det får komma fler bilder
imorgon eller så. Nu skall jag städa upp lite då syster
min och hennes pojkvän skall hälsa på. Känner du ett
stort behov att se fler bilder på sekunden så har jag lyckas
ladda upp några på bilddagboken. Mitt namn där är
fotogenisk - http://fotogenisk.bilddagboken.se/


Ha en kul kväll på er alla
Följ min blogg med bloglovin
2008-12-06 @ 22:39:13 Permalink Klubb Kaka är äkta lycka Kommentarer (0) Trackbacks ()


T-Röd is back

T-Röd is back

Sköljde just ur färgen ur håret. Verkar som det mest fastnade i hårbotten och topparna ville inte riktigt vara med. Men T-Röd är tillbaka. Nu vet jag många som jublar där ute

(Bild kommer när håret torkat och färgen försvunnt från min panna)
2008-12-04 @ 23:13:16 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min flygande superkatt

OMG, just nu hände en av de märkligaste sakerna i min annars så tråkiga och händelselösa tillvaro. Min katt hängde sig och flög samtidigt.


Baby satt som vanligt i fönstret och slogs med persiennerna. Men då jag för ovanlighetens skull öppnat dem för att få in lite ljus så var det bara "snöret" till förfogande. Jag försöker borsta bort några katthår från lakanet i sängen och ser Baby göra sig reda att attackera min hand.

Men helt plötsligt så händer det - halvvägs genom luften flyger hon tillbaka och slår i fönsterrutan. Blir självklart lite förvånad och ungefär det här rörde sig i mitt huvud - WTF!?!??!?!??!??!?! - men inser till slut att självklart hade hennes vänstra framtass fastnat i snöret som låg på fönsterbläcket.

Snabbt som katten gömmer sig min katt under sängen och nu slickar hon sina sår. Min katt är en flygande katt och numera platsar hon nog i en av de där videorna som finns på youtube som visar korkade katter. Synd att storebrorssamhället inte tagit över helt än. Då hade jag haft det på film och kunnat vinna 10.000 dollar i AFV

(Tyvärr har jag ingen bild att visa till det här så ni får en vanlig bild på Baby)
2008-12-03 @ 14:30:54 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


PIPPIKAKA

På fredag är det Klubb Kaka och självklart kommer jag att vara där. Nu är bara den stora frågan - Vilken Astrid Lindgren karaktär skall jag klä ut mig till på PIPPIKAKAN.

Ge förslag så lovar jag att ladda upp bilder på lördag!
2008-12-03 @ 14:11:00 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


True Blood

Har någon av er sett nya vampyrserien True Blood? Jag har, och blivit totalt förälskad i den, såg sista avsnittet i natt. Men vad jag inte visste var det här. När jag 49 minuter och 31 sekunder in i säsongsfinalen helt plötsligt hör svenska i mina öron små trötta öron så fick jag mig en chock. Trodde jag hörde fel, spolade tillbaka men nej, det var där. Eric the vampiries röst som säger ”Åh du ljuva frihet”. Helt plötsligt insåg jag att skådespelaren är svensk.  Den var en konstig sak att inse efter 12 stycken avsnitt.

Jag är urusel på svenska skådespelare som blivit kände utomlands och skulle nog inte känna igen en enda förutom Peter Stormare så det var ingen större förvåning. Men det som förvånade mig mest var den totala bristen på brytning. De flesta svenska aktörer har ännu spår av svenskan i deras engelska. Men Erics engelska är perfekt så hade aldrig misstänkt att han var svensk. Gick in på True Bloods officiella hemsida och fick såklart reda på att det är ingen mindre än våran egen Alexander Skarsgård som spelar vampyren Eric. 

Kände mig också ganska dum då jag insåg att hon som spelade Sookie även spelat Rouge i X-men filmerna. Jag börjar bara känna mig dummare och dummare på filmfronten.

 

(Kom ihåg att det här skrevs halv fem på morgonen men då blogg.se låg nere så publicerade jag det först nu, så det är lite tröttmarkerat)

2008-12-02 @ 17:20:08 Permalink Tous les jours Kommentarer (4) Trackbacks ()


Sammanfattning

Jag är hungrig och tänkte göra en sammanställning av vad jag önskar mig nu till julen, lär komma mer men tänkte i alla fall göra en lista då jag tagit bort lite av de jag skrivit upp innan.

Så ni som verkligen vill ge mig något och inte kommer på något. Välj nåt från den här listan (vill ni ha länkar till något av det så är det bara att leta lite i november månads inlägg så hittar ni det till det mesta.)

So here we go:

* Ett set med miniral-smink
* En skitsnygg t-shirt
* En sjal/luva eller vad man skall kalla det
* En chokladfontän (Fick ett choklad-fondue-set av Calle - Tack så jättemycket)
* Ett par stickade vantar med 1UP svampen från super mario på
* En förstoringsspegel att sätta på badrumsspegeln, en sån med extrem uppförstoring (Har numera skaffat en egen.
Hittade 5 gånger förstoring, skulle vilja ha 10 men 5 räcker :D Från Åhléns blev det)

* Ett hårband á la 70-tal
* En upplevelse - fotomodell för en dag, där man blir sminkad/stylad med mera och sen fotograferad (som fotograf är jag så van vid att vara bakom kameran och skulle vara en kul erfarenhet) alternativt en makeover där man får höra vilka färger som passar en med mera, och sen lite smink som då passar just ens hy och så ...
* Ett gäng biobiljetter
* Att någon lagar min trasiga datorskärm (delar och arbete)
* Typ pengar till min nästa hyra (3100kr)

Det var rent materalistiskt. Annars önskar jag mig fred på jorden, att alla jag känner har en härlig jul och inte är ensamma och att jag får träffa några jag inte träffat på länge.

TILLÄGG 6 DECEMBER:
* Nåt smart tidningsställ jag kan ha tidningar i på toaletten. Alltså INTE trä utan plast/metall skall det vara.

* Svartvit tavla/poster av Times Square med gula taxibil/ar på
Finns som poster på gallerix (längst upp till vänster på både sida 1 och 2. 5HT och Yellow Cab heter de. Båda är ursnygga). Man kan skaffa ram där också. Ville ha från IKEA på canvas men den har tydligen utgått så går inte att få tag på längre. Rusta har samma sorts motiv som fototapet också. Finns på allposters också. Vilket som funkar jättebra. Sålänge det är detta motiv.

* Anti-lukt-saks-spray-grejs för att ta bort lukten som Baby lyckas åstakomma genom att urinera i hallen.

* Kläder i allmänhet. Ge vad ni anser lämpligt, kläder är jag alltid i desperat behov av. De flesta som känner mig vet vad som skulle passa.

TILLÄGG 10 DECMBER:

* Hanky Panky trosor - Svindyra men åhhhh så fina.

TILLÄGG TIDIG MORGON 23 DECEMBER:

Tror ni det är för sent att önska sig någonting? Kom nämligen på att jag jättejättejättejättegärna vill ha en polaroid kamera i julklapp. Men massa film till såklart.

Hade varit roligt att kunna vara bortskämd, för då har jag en systemkamera, en digital systemkamera och en polaroidkamera. Det är lyx - får väl köpa en själv om inte annat. Inte kameran som är dyr utan filmen.

TILLÄGG 24 DECEMBER:


Nu uppdaterar jag listan på julafton klockan halv fyra på morgonen. Det är ganska korkat men får se den här listan som saker jag skall införskaffa efter julen är slut. Och jag vill skriva upp en rosett. En stor en att ha i håret. Helst vitt eller svart, men randig går väldigt väldigt bra också. Kanske mörklila också. Hursom STOR ROSETT att ha till håret
2008-12-01 @ 18:31:15 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lungor utan luft, ögon utan tårar

AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Jag skriker så högt jag kan
Mina lungor sprängs och öronen slutar uppfatta ljud
Jag kan inte se längre än näsan sträcker sig

Jag kan inte se vart vägen leder
Det är inte ens en väg längre
Det är en stig
En upptrampad bit skog där många försökt gå innan mig

Men störtat

Det finns bara två sorters personer i världen
Det som bryr sig och de som försvinner

Jag tänker bli en av de senare
2008-12-01 @ 15:58:25 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Att-göra-lista

Idag behöver jag styra upp min dag så jag inte bara ligger här, försov mig nämligen såpass att jag inte hann med bussen till Etelhem.

Så här kommer Jillies att göra lista:

* Skriv en kort text om Trasdockorna (Till UM)
* Skriv ihop artikeln om snabba pengar (även om de jag mailat inte svarat, till UM)
* Dammsuga / Bädda / Diska upp det sista glasen
* Äta mat / Ge katten och råttorna mat
* Kolla hur mycket pengar jag har på kontot så jag vet vad jag har att röra mig med
* Försöka ta mig till stan och tvinga någon till fika / gå lite efter julklappar
* Korra lite texter på UM

Sen kom jag inte på mer just nu men det räcker gott och väl för idag.

Ha en härlig dag och vill ni göra något på min lista så jag slipper är ni välkomna
2008-12-01 @ 14:49:26 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Första advent

Lussekatter, glögg, adventsstackar i mängder, glitter, presentförpackningar, fyrverkerier och utebliven snö. Det var i korthet min första advent - efter klockan 15 -

Innan klockan tre innehöll den istället kvigor som springer utav bara helvete, gegga upp till knäna, en förrymd kviga som vi aldrig lär hitta igen, ihoptrasslad eltråd och massa annat helvete.

Men tillbaka till advent. Jag sprang runt lite diverse affärer, köpte lite julklappar, inte mycket men i alla fall något. Så skall nog kunna bli en fattig jul med lite presenter till familjen i alla fall.

Nej, min handled gör jätteont så nu tänker jag lägga mig ner igen och bara lata mig. Skall försöka skriva lite utförliga i morgon.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ny text på UM - denna gång om just idag (eller igår snarare). Första advent, och ett gott recept på saffransmuffins. Så titta in och få er ett bra recept för att variera från lussekattet.
2008-12-01 @ 00:19:46 Permalink Publicerat Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0