The history repeats itself

För två år sedan idag så pysslade jag med:

Valborg!!! Exakt två år sen vi för första gången lyckades supa ner Mini - Happy anniversary! 


2009-04-30 @ 12:40:10 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Summarn kummar

God dag på er alla - det är sol ute idag och här lever jag min dag.

(Nu är båda tavlorna klara - skickar dem idag. Bara nästan en månad försent, fy på mig. Men de blev i alla fall jättefina enligt min mening) Här hittar ni lite bilder på tjejen halvklar - stor skillnad va? Och här hittar ni mannen (nästan klar där)


"Made by Ribs" [SÅLD]
2009-04-29 @ 12:32:17 Permalink Estet Kommentarer (4) Trackbacks ()


The past is practise- Inga kommentarer, sa hon och gick in genom dörren, tog sig en cigg och glömde bort alla måsten. Hon somnade lugnt under ett svettigt täcke med minnet av passionerade kyssar.
2009-04-27 @ 23:20:59 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


The return of END

Elias åte
rvände till ön igår klockan 15.00. Velcome back säger vi bara. 3 månader i Åre är allt för länge borta från ön.


I väntan på honom besökte vi Högklint (den plats på Gotland där flest självmord begås, 7 personer har hoppat de senaste åren) - det höll på att gå "illa" för Pirran

På vägen från HQ till Kajsa så började en av Elias öl läcka - här försöker han, Pirran och Anders lista ut vilken det var.
2009-04-27 @ 22:55:54 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Levidegrillning

I fredags rymde jag till Levide, grillfest, vänner och Absinth - det var underbart, fram tills han som skulle köra mig hem stack och jag fick leta som besatt efter sovplats. Men inget ont som inte för något gott med sig.
2009-04-27 @ 22:54:05 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Alcoholic Architecture - Storbritanniens första ångbar

MAT & DRYCK. "Andrahandsdrickning" kan göra dig full - det faktumet har två unga killar vid namn Sam Bompas och Harry Parr fastslagit och använder nu det konceptet i deras tillfälligt uppbyggda bar/installation i Soho, London där mittpunkten är en fråga som lyder: Hur känns det egentligen att vara inuti en Gin och tonic?

Hela upplevelsen börjar med att du löser en biljett för £5 (i dagens läge ungefär 63 kronor) och klär på dig kläder i stil med regnställ, varför kommer du snart förstå. Väl inne i baren är det nämligen bara att börja andas och efter ungefär 40 minuter har du fått i dig en stor Gin och tonic-drink, men det är ganska fuktigt och utan regnställ skulle kläderna inte bara vara fuktiga utan även stinka alkohol.

Upplevelsen varar i en timme och erbjöds för London-bor och besökare från världens alla hörn 16-18 och 23-25 april i Soho, London. Baren var dekorerad med stora sugrör och överdimensionerade lime-klyftor för att lyfta fram känslan av att man är inuti en Gin och tonic.

Det är dock inte nyttigt att vistas i miljön allt för länge, bartendern fick därför ständigt gå klädd i gasmask då det annars är allt för stor risk för alkoholrelaterade arbetsskador.

I framtiden hoppas Parr på att de skall kunna förånga hela banketter där man skall kunna andas in både stek och kokt potatis. Parr och Bompas har tidigare skapat både skrapa-och-lukta filmvisningar och "flavour tripping-fester".

Why drink when you can breath är frågan på allas läppar.

För mer information kan ni alltid titta in på deras hemsida
http://www.jellymongers.co.uk/alcoholicarchitecture.htmlPublicerat på UM 090427
2009-04-27 @ 18:05:04 Permalink Publicerat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Freaky friday

Orden stakar sig och personer är saknade. Själv så beundrar jag mitt nya fina halsband och stirrar på apan med det gungande huvudet som bor i mitt fönster. (min katt är allt för söt när hon slappar i en provisorisk klädhög på Björn som egentligen är en tiger)
2009-04-24 @ 16:29:43 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagsbetende på en torsdag

2009-04-23 @ 23:04:49 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Bitar av nyv(n)aken hud

Klockan hann bli halv åtta innan jag oroligt somnade in, sov ett par timmar där mardrömmarna avlöste varandra och jag saknade en varm kropp bredvid min att krama när det kändes som jag ville krossa världen i 2x3cm stora bitar.


Verkar som det inte går att komma in för att kommentera vissa av mina inlägg, påverkar mest de nya (har ni också samma problem?) - verkar vara ett ganska vanligt problem på blogg.ses bloggar just nu. Så ni får lagra era tankar och försöka lite senare kanske?
2009-04-21 @ 14:00:35 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Små morgonrutinerIbland är klockan halv sex en tisdagsmorgon och solen håller på att gå upp, men under tiden så regerar frosten och morgonkylan.

Jag tog mig en minipromenad iklädd bara en stor sweatshirt med färgfläckar och ett par väldigt kalla tofflor som bor i min trädgård, bara för att kunna säga att jag sett solen gå upp - men jag gav upp - för det var allt för kallt för för lite kläder.

Någon perfekt morgon skall jag koka lite vatten, göra varm oboy och sen ta mig en morgonpromenad med en cigg i mungipan och en varm mugg i handen - det är fint och kallt ute. Kanske skulle jag fällt ut en av de två stolarna som delar gård med tofflorna och grillen och sen där virrat in mig i ett täcke och sett frosten försvinna och solen gå upp - kanske skulle jag ha sällskap av någon annan morgonpigg alternativt sensomnande person.


Tråkigt bara att mina cigaretter är slut just denna morgon.
2009-04-21 @ 06:00:55 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Själsflykt

Om ni undrar vart er allas kära Estetjävel tagit vägen så har hon inte gått under jorden utan istället växlade hon in sin småmyntburk till nytryckta sedlar, satte på sig ett par nyinköpta inlines och rymde tillfälligt till Sverige där hon hittade på bus.

I en höjdrädds ögon ger ett stadigt tag och en snabb gömd kyss på halsen den bästa trösten när allt man kan se är neråt
(tack för att du fanns där och inte lät mig ramla).

För att förenkla kommer här lite bilder från resan

UPPRESA


Ett stycke lillebror

Titta mamma, titta! Jag kan spegla mig i min urgamla MP3-spelare

Stockholm i suddighetsförbifart

UPPSALA

En heldag på bryggan vid Fyrisån med (från bakre raden): Znövit, Mauri och Jack

Martin (höger) tittade också förbi, jag kunde inte sluta krama honom på mycket, mycket länge


Ett expriment som slutade i ett antal toalettpauser i närliggande skivbutik och lätt grön syn för mig och Jack som var testpersonerna

DEMONSTRATION (Mot domen som föll i The Pirate Bay-rättegången)
Här har vi en arg tant som skrek massa om att vi skulle skämmas, dö och försvinna från hennes stad. Tydligen förnedrande alla av åsikten "IPRED är en hora" kvinnor. Hon var arg, vi skrattade (och försökte resonera med henne men hon lyssnade inte)

Någon gång måste det roliga ta slut - här börjar den mödosamma vägen tillbaka in mot stan från Medborgarplatsen

Gujjdo har en projektor man kan se mycket bra på och göra mycket roligt med

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kom tillbaka med inget utrett, med cigarettlukt i kläder och smaken av alkohol på läpparna (jag undrar fortfarande hur saker hade varit om det inte varit 132,4 km i avstånd och en uppskattad restid på fem timmar och sex minuter mellan Gotland och Uppsala)

2009-04-21 @ 03:09:01 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Makrosbarn


Det här är delar av ett hem för mig

Skulle någon annan gå den väg jag går, ta de steg jag tar, och se de saker jag ser - skulle det för dem vara okänt och nytt. Något otryggt där man inte längre hittar bland gatorna som i sin egen ficka.

Skulle jag gå de stegen du vanligtvis tar varje dag i ren tristess skulle jag andas förväntning och äventyr. Men istället går du din gata fram och jag min. På väg till det som kallas för hem.

Home is where your story begins - betyder det att det här är min början? Där jag inte tittar mig omkring där jag går och där varje sten har en historia som jag kan utantill?

Jag har blivit strandsatt vid en väggren, ätit en god kalkonsallad och gått tunga steg idag, tänk tankar som surrar förbi sådär ofta, hittat nygamla vägar och funnit en ny förälskelse i min gamla dammiga stad där varje sten berättar en historia jag redan hört så många gånger.

Trampar på stigen till mitt gamla liv. Numera bor det en blomma i fönstret till det som brukade vara mitt skyddsrum och jag tror inte längre att det någonsin var mitt hem.


(Jag har inte ringt dig idag - förlåt.
Men jag orkade helt enkelt inte)
2009-04-15 @ 22:28:57 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Dygnsprodukt

Just nu, då menar jag verkligen just nu, skall jag egentligen sitta på stadsbussen ner till busstationen.

Men precis när jag satt på mig skorna och skulle gå ut genom dörren, och in i solen, så ringer telefonen och det visar sig vara papio. Han var på väg in till stan. Han yrade något om misslyckad tapetsering han gjort i min frånvaro, men täckningen var dålig men lär väl veta bättre snart.

Så nu sitter jag och tänker över hur surt det var att jag inte visste det tidigare. Att vakna till att någon ringer känns mycket nådigare än en signal, förnippad med tortyr och plågsamt tidiga mornar, som borrade sig så långt in i mitt undermedvetna att den letade sig in i min dröm (som jag för den delen knappt minns längre nu) och väcker mig med ett minne av tyngdlyftare och bortsprungna näsor.
2009-04-15 @ 08:54:04 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


I ett par skor, på en väg, på väg mot vänskap - med en glass

Ibland vill man bara ut och vandra för att slippa instängdheten i en lägenhet där nyheter sällan inträffar. Hitta nya ställen att vila fötterna på. Äta en glass i vårvädret och andas in lite lycka kombinerad med Coca Cola.

För att kombinera alla komponenter så bestämde jag mig i söndags för att våldgästa Anders, Pirran och Pablo vid Allérampen - och nu har jag ett extremt craving efter ett par inlines, sådär som gravida kvinnor har efter saltlakris och sill ni vet. När skatteåterbäringen kommer är det jag som skaffar ett par, tar mig upp i rampen och skadar mig själv, förhoppningsvis överlever jag.


(Mobilkameran som, var först på plats på grund av lathet att ta med digitalkameran, orsakar den kassa kvaliteten, åkdonen är även utbytta, egentligen så åker Pablo inlines och Anders skateboard. Omväxling förnöjer heter det dock så ...)


Förlåt för den kassa uppdateringen föresten, jag har något som bäst kan kallas prioritetsproblem - kan bara koncentrera mig på en sak i taget och den senaste veckan har det varit tavlorna som skall skickas. Så allt annat har fått blivit uppskjutet.
2009-04-15 @ 01:05:49 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hey, my name is Mumindaddy

Vilken Muminfigur är du mest lik?

Muminpappan

 

Du har upplevt mycket men drömmer ändå om att uppleva mer i livet. Du gillar att visa ditt mod på olika äventyr men tänk på att inte glömma bort att vara nöjd med det du har.
2009-04-12 @ 14:50:04 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Odefinerad

Äh - världen blir vad man definierar den efter, utropar jag!


"Made by Muscles" [SÅLD]

Nu är det bara kalsongerna kvar, och lite småfix, sen är mannen helklar (och nej, han skall inte ha något ansikte), jag har börjat på bakgrunden till tjejen nu - multitaskning med filmtittande - The Pianist på kanal 5.

Jag har kommit fram till att målningen ser väldigt Photoshopad ut, vad tycker du?
2009-04-11 @ 22:59:57 Permalink Estet Kommentarer (2) Trackbacks ()


Husmor

Jag kan inte gå och laga mat - för då måste jag diska först. Funderar på att ta bussen när på stan och äta på Max, allt bara för att slippa diska. Men tappade faktiskt upp vatten i diskon och la ner delar av diskbeståndet.

Känner mig som en hel liten husfru - till mig själv, alternativt ADHD-katten som föresten blivit Kåtkatten igen.
2009-04-11 @ 14:22:40 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Verklighetsflykt

Jag tuggar på naglarna som om det var godis, önskar att jag orkade gå ut och laga mat och förundras över att inte en enda kyckling har letat sig in i min fästning (lilla ettan i Gråbos utkant), men däremot så bor det ju faktiskt 12 stycken kaniner i mitt kök - de kanske kan gällas som lite påskiga harar? Man tager vad man haver säger de ju.


2009-04-10 @ 17:16:49 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vackerhet


Bakgrunden blev lite mörkare än det var meningen
2009-04-10 @ 01:05:45 Permalink Estet Kommentarer (4) Trackbacks ()


Instruktioner i hur man lever ett liv

Jag vaknade många timmar efter första vakenheten inlindad i ett svettigt täckte med svaga minnen av en mardröm, en hög puls och skuld för att jag just nu sitter med Rockys samlade serier i händerna istället för penslar och viljan att måla.Jag försökte bli en superhjälte men slutade som en misslyckad poet med ett 1,5 kilos förvirrande universum bakom slutna ögonen.  Det här är så jag känner mig själv, välkommen att försöka lära känna mig du också.
2009-04-08 @ 20:29:16 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Lila morgon och borttappade skuldkänslor

Jag har fått tillbaka min förmåga att känna färger, men dock inte att förstå dem. Morgonen var djuplila och jag vill bara påminna om att jag går inte sönder av händer mot varm hud.

Dagen har varit solig och utanför dörren upptäckte jag lukten och ljudet av sommar, jag hade nästan glömt bort att den var på väg efter våren. Några månader till och sen är det sommarlycka som gäller. Hoppas du inte sitter inne och degar hela dagen, titta ut genom dörren och om du vågar, ta en promenad i det härliga vårvädret.Simma lugnt
(i äkta Fabel-anda)
Om ni skymtar snö så är det för att bilden legat och skrotat några veckor
2009-04-08 @ 15:33:27 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


"If you open your mind to much ... Your brain will fall out"

.
2009-04-08 @ 00:41:33 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Låt mig aldrig glömma hur du gör kaos i min puls

Hej! Vill du komma över och stanna uppe hela natten? Dissa alla andra och hångla tonårshångel framåt småtimmarna, äta gammal Daimtårta som legat frusen i väntan på bättre tider och se på dåliga tvserier?

Kan man ställa en sån fråga? Eller måste det komma naturligt? För jag vill känna andetag i min nacke, sådär så håren reser sig.

TILLÄGG AV FOZZY som inte tyckte mitt var tillräckligt nördigt uttryckt.

Vill du stanna uppe hela natten och se på film på min nya 24" skärm samtidigt som vi äter chips och dricker jolt?
2009-04-07 @ 23:49:58 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Home is where your story begins

"Home is where your story begins"Idag vill jag inte skriva ett inlägg - jag vill posta en film med mig själv på en buss på väg genom min födelsestad, med nyfunnen livsglädje, ett leende på läpparna och ett par lurar i öronen (kameran sveper förbi utanför bussfönstret, jag lutar huvudet mot rutan, tänk er en berättarröst som uttalar orden).

Med personer som öppnar munnar och uttalar ord som inte når mig (kameran byter vinkel - 1-person view). Med solen i ögonen och lyckan i hjärtat. Med hittade tior och mat intagen med delar av familjen vid nyköpt köksbord (flashback till tidigare samma dag).

Med ett halsband kring halsen som visar vart jag kommer ifrån och vem jag är (redan innan jag visste att livet var ett underbart ting och att jag skulle sakna min mormor så jag ville brista ut i tårar när jag hittade livets första gåva från henne).

Med lukter som letar sig fram och får mig att minnas sommar med vänner. Med människor som går längs med gator och lever ögonblick ur sitt liv som jag för en sekund får dela.

Oj, vilken vacker film det skulle vara - synd bara att jag inte äger en videokamera.

(Syster, din egen bit av historien som istället för Jillie stavar Julia ligger över spisen bland spagetti och saltkar i barndomshemmet. )


Loppisfynd - två av världens vackraste tallrikar

Min nyblivna tidmätare och morgonväckare. Om ett par månader möts vi i en duell tills vakenhet.

2009-04-07 @ 19:54:56 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Några tomma kvadratmeter

Nu för tiden är det mycket byggprat och bilder här i bloggen, men så blir det när nästan all min vakna tid går till att antingen åka till och från barndomshemmet eller att väl framme ...  just det,  bygga.


En Jillie som tagit över arbetsbördan från papio limmar golvlim för att fästa golvet. Stolt fotograf är den tidigare nämnda papio som i princip bara behövt sitta på en stol och kolla att allting går rätt till idag - jag börjar känna mig riktigt stolt över hur det håller på och blir.


Idag har vi lyckats tapetsera klart de tre väggarna som inte skall vara fondvägg. Golvet är också inlagt, som ni ser, samt lister uppsatta. Nu är det bara fondväggen kvar i lilla rummet. Sen skall det byggas en specialbyggd sänghylla samt sättas upp vanliga hyllor med mera och sen är det inflyttningsvänligt och vi kan rikta vår uppmärksamhet mot stora rummet/kontoret.
2009-04-06 @ 19:42:20 Permalink Såhär bor jag Kommentarer (8) Trackbacks ()


Förgångna natten

Igår var första vårnatten för mig, det firades med improviserad sojakorvsgrillning och trevligt sällskap. Det var trevligt sådär mitt i natten som det skall vara. Ibland är det förvånadsvärt va härligt det kan vara med människor som blåser rök i ens ansikte, gör narr av en och låter ens katt rymma ut genom öppen vip-ingång (balkongdörr).

The spring night

Pirran rockar glöd-rockring

*Flabb*, en uberleende Anders och en hiphop-wannabe Jillie

Korv är mycket gott på uteplan

Vi flyttade vårnatten inomhus. Jäger, öl, folköl och 2,25% cider var vad det bjöds påThe little room (Room for a bed - and nothing else)

Ena sidan av fönstret före tapetsering

Efter - 2 våder uppe. Truly awesomeness

3 våder - 7 cm kvar tills dörrkarmen.

Motsatta väggen - Här möts det gamla och det nya än så länge. Imorgon kommer det gamla tyvärr raderas. Men jag har sparat en stor bit av gamla tapeten som skall göras en tavla av.

Close-up

Jag har föresten insett att jag numera innehar åldern nitton och tre fjärdedelar. Det börjar bli läskigt nära att träda ur tonåren nu. Jag som är så fäst vid tonårshångel *ler*
2009-04-05 @ 22:35:37 Permalink Såhär bor jag Kommentarer (2) Trackbacks ()


Spring

Nu är det vår (och påsklov för de som vanligtvis har skola) och det måste firas. Här är mina förslag:

Åka och bada mitt i natten, bli sjuk, röka cigaretter på en brygga, dricka en kvarglömd cider från Jillies kylskåp, njuta av våren, skrålla i takt på en promenad genom innerstan.


Den som har en filt har obligatorisk närvaro.


(Men som vanligt gömmer sig folk bakom datorskärmar och låsta dörrar. Lämnar mig ensam med dåliga tv-program och en längtan efter styrka i flertal och mjuka röster som får mig att skratta.)
2009-04-04 @ 20:06:52 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Spring time

Det luktar grill i luften, solen är ännu framme och jag är bjuden på kubbkväll. Våren är verkligen här (även fast det bara varit fyra stycken starurar än så länge- three to go)
2009-04-04 @ 19:07:28 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Today, toworrow ´n every day after

Rockys samlade serier 1998-2008 är dagens sysselsättning. Jag har tagit tre dagars ledigt från byggandet så imorgon skall jag tillbaka till slippande av väggar, målning av lister och önsketapetserande igen.

Första april gick smärtfritt förbi och idag har jag betalat telefonräkning och räkningen för affisherna jag beställt hem - allt nästan en månad i förväg, känner mig nästan stolt.

Men än så länge sysselsätter jag mig med serier och frustrerande hångelfantasier.
2009-04-02 @ 18:47:48 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


April, april, din dumma sill

Det är första april. Sedan 4 minuter tillbaka. Tänkte bara att ni ville veta.

Kom ihåg att lura någon idag.
2009-04-01 @ 00:03:55 Permalink Tous les jours Kommentarer (5) Trackbacks ()


RSS 2.0