Första ja-uppdraget


Som första handling i min ja-vecka så bad H C mig om att titta mot himlen, filosofera och sen blogga om det. Ovan har ni fotografi på himlen i min härliga lilla Visbystad men ni får vänta ett tag på textvarianten av filosofin. Andra handling var en trevlig kille på stan som bad om en cigg, självklart fick han det.


Jag och Mini (ovan) var på Borgen och såg på Kenny Starfighter vilket gjorde mig lyckligare än jag varit på länge. Hela salongen höll på att skratta ihjäl sig mest hela tiden, inräknat mig. Om ni inte sett den än - gör det. Och om ni inte sett serien på länge gör det också - läs min recension av boxen här.
2009-03-31 @ 22:41:03 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Awesome är dagens (och veckans) ord


Gatukonst.se

Det här är den klockrena beskrivningen av min blogg. Den där stolpen har förmodligen mångdubbelt många fler läsare än min blogg. Men jag har ändå några läsare, men alldeles för få kommentarer.

Jag har 21 prenumeranter och förhoppningsvis en del som läser utan att bevaka. Och jag vet bara vilka 3 av dem är helt säkert. Så skriv en rad. Det räcker med hej om det är så. Bara så jag vet att ni fortfarande läser min blogg. Jag menar, det är ju faktiskt ett antal personer som tittar in här varje dag.

Så här kommer en uppmaning från den ja-sägande flickan från ön med de många rosorna - lämna ett livstecken!
2009-03-31 @ 12:32:37 Permalink Tous les jours Kommentarer (7) Trackbacks ()


En vecka av ja

Nu säger jag ja!

Efter att för ett tag sen sett Yes man så kommer jag nu att försöka vara postiv till det mesta som händer och erbjuds i mitt liv. Förhoppningsvis kommer det bli en händelserik vecka.

(För att inte göra mig själv pantsatt upp över öronen så innehåller detta ja-sägande inte saker som kräver stora summor pengar från mitt håll. Jag kommer till exempel inte ge bort alla mina pengar eller resa till norra Italien för att äta pasta och åka hem igen, det senare gör jag gärna om någon bjuder mig dock).

Får se om H C hakar på förslaget nu.

(Uppdatering - Yes! H C är med på en ja-vecka. Kom igen, joina du också så gör vi denna vecka lite roligare. Uppdatering angående roliga upptåg är obligatoriska)
2009-03-31 @ 12:16:45 Permalink Tous les jours Kommentarer (5) Trackbacks ()


Ingen reklam

Min brevbärare har tillslut insett att en ingen reklam skylt besvaras bäst med ... just det ... ingen reklam. Så nu är jag deprimerad för det kommer ingen post, men jag vill inte be om reklam.

Jag hatar att jag kastar 90% av reklamen direkt, jag hatar hur många träd som sätter livet till för att jag skall få reda på hur mycket ett kilo morötter kostar på ICA Maxi vecka 15. (Men jag hatar också att spänna hela mig när jag hör brevbäraren äntra min trappuppgång och sucka lite lågt när han går igen utan att det smattrat till i mitt brevinkast)

Reklam eller ingen reklam - det är frågan.


Det här är min skylt. Men jag tror inte de ger reklamen till min granne i alla fall.

(Ikväll har jag en dejt. Mini, jag och Kenny Starfighter. It´s gonna be awesome.)
2009-03-31 @ 10:54:32 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


What you give is what you get

Jag är hångelsugen och har hittat min fjärrkontroll. äkta lycka!

Min blivande tatuering - fast med tomma banderoller
2009-03-30 @ 23:34:08 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


...

Du har tappat mitt nummer, glömt mitt namn
Gömt undan minnena av hur min näsa passade perfekt i din halsgrop
och på ett snabbt och effektivt sätt raderat mig
2009-03-30 @ 21:20:39 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Grattis Heléne

20090329 14.31

Igår 14.31 så fick Heléne sin efterlängade bebis ett antal dagar efter BF. Två veckor extra fick de vänta. Men han är i alla fall jättesöt och nu har ES05aBD fått sin första klassbebis. Grattis Heléne och Peter, hoppas ni har det mysigt såhär första dagarna efter ert mirakels födsel.
2009-03-29 @ 20:50:28 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gårdagen i bilder

Små tillfälligheter kan göra hela ens dag. Tack alla inblandade i gårdagen!


På väg hem från bussen och en dags jobb så valde jag konstigt nog att ta en omväg. Helt plötsligt stod en Petra och hoppade upp och ner på en trappa och skrek mitt namn.

Och utan att jag vet hur det gick till hade jag tillbringat halva kvällen i den lillstora lägenheten i närheten av ÖB med en, som vanligt, hyperaktiv Petra.

Vi försökte minsann minnas lite breakdancemoves

Ghost Whisper-boxen uppehöll teven - jag blev lite besatt

Jag utelämnar vissa av de andra bilderna som följer denna, ni skulle tacka mig om ni bara visste

Senare så våldgästade vi (läs Petra) en Secrutias bil som stod utanför ÖB när jag väntade på att bli hämtad.

Efter det åkte jag och mitt sällskap på MAX för att sen åka hem till mig och glo film tills halv fem i morse. Han följde också med ut med mig på landet idag och hjälpte till att tejpa fönster och bygga lite - det var uppskattat.


På vägen hem idag så upptäckte jag hur vackert det kan vara med groteskt identiska och fula lägenhetsbyggnader där jag tillbringat ungefär 25% av mitt liv på "egen" hand (5 år)

Ha en vacker söndagskväll och tänk positiva tankar - till exempel hur underbart glad man kan bli av att åka buss när någon går förbi med en riktig god parfym och sen sätter sig på sätet bakom så man kan känna den goda lukten under hela bussresan.
2009-03-29 @ 20:28:48 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Renoveringsuppdatering och lycka med skratt i blodet

"Över huvudet Mange, ÖVER huvudet - annars väger det ju ingenting. Ett och två, ett och två, jag vill gå"- i sjungande takt. Vissa lever med skratt i blodet. På vägen hem från bussen passerade jag en gammal skolkamrat som kångade in saker i min gamla skolas aula, det var lycka att se att hans skratt ännu inte slocknat, inte ens klingat av.

Vissa lever med skrattet i blodet, andra med tårar. Och jag? Jag lever i en värld av slösa, inte spara. Av vill ha istället för behöver. Den som har flest prylar när han dör är min filosofi som klingar i bakhuvudet när en fin prydnadskudde eller en brandgul (ja, jag sa BRANDGUL istället för orange) spargris i form av en tv dyker upp.

Jag passerade även tre av mina gamla hem och tänke "Om jag bodde här - då skulle jag vara hemma nu", en söt tanke som följt med mig sedan jag var liten och var trött på att gå.


Den helt och totalt awesome tapeten som kommer bli fondvägg i lilla rummet i nygamla hemmet. Den är ILLRÖD i verkligheten och är en flocktapet = allt det röda känns som sammet.Random pics från bygget. Idag har även en låda byggts till tavlorna jag skall skicka till Lina snart. Det var med blod, svett och tårar det gjordes. Pappan min och jag kom inte riktigt överens om hur det skulle göras.
2009-03-27 @ 20:45:18 Permalink Såhär bor jag Kommentarer (1) Trackbacks ()


EFTERLYST

EFTERLYST! EFTERLYST! EFTERLYS! EFTERLYST! EFTERLYST! EFTERLYST! EFTERLYST!

Tygapa med vänlig uppsyn, lyssnar till namnet Groodie. En mycket vänskaplig maskot som mycket möjligt kan ha följt med någon (o)vänlig själ hem på fyllan och villan efter studenten.
Senast sedd på studenten alternativt dagarna efter 070605 i Visby, Gotland men det är inte ovanligt att han färdas långa sträckor. Ett antal gånger har han hittats i Uppsala och Stockholm. Han brukar försvinna hemifrån långa stunder men alltid hittat tillbaka. Men nu börjar jag bli riktigt orolig så snälla, snälla, hjälp mig hitta honom. Han har bott hos mig över 5 år och jag vill inte förlora honom för evigt.

Om ni sett honom hör av er till:
Jillie  på 0737 320 686 alt. fotogenisk@hotmail.com

Om du inte sett honom, hjälp mig gärna hitta honom genom att sprida budskapet, eller om du är synsk kanske du får några intryck om vart han kan vara när du ser bilden och läser beskrivningen? - någonstans i Sverige sitter han rädd och förskräck och hittar inte hem. Alternativt på en ö i Röda Havet där han lappar jordgubbsglass och raggar på fina tjejer. Men hursom helst så vill jag bara ha hem honom, han är inte myndig än och kan inte bestämma över sig själv än.

Hittelön utlovad! 

EFTERLYST! EFTERLYST! EFTERLYS! EFTERLYST! EFTERLYST! EFTERLYST! EFTERLYST!
2009-03-26 @ 17:25:16 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


It continues

Tapeterna kom idag *Stort, stort leende* (fotar imorgon när jag skall ut och jobba så får ni se hur de ser ut till lilla rummet) och förhoppningsvis kommer golvet snart.

Då blir det tapetsera av på söndag för på lördag skall Peter (familjens egna elektriker) dra massa nya ledningar och installera miljoner lysknappar och uttag - var på Clas Ohlsson idag och införskaffade nästan allt som behövdes, lång lista var det kan jag säga.

Can´t wait until it´s done!

(Just nu ringde det på dörren - någon som skulle titta på en lägenhet. Det var dock inte min :P De hade tydligen avtalat tid men killen dök aldrig upp och svarar inte på mobilen så ... Men någon skall alltså flytta från min trappuppgång, det verkar vara en trend)
2009-03-26 @ 16:40:34 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


A PICTURE OF YOU.

A picture of you truly being yourself.

Som jag bara kan vara i barndomshemmet i lillebrors sällskap

A picture of you in your room.

Gamla, gamla, gamla lägenheten tror jag det blir. När Baby var precis nyinflyttad till oss. Köket och mitt hörn.

A picture of you very drunk.

Finns ingen bild på mig där jag är väldans full så får bli en där jag står med drink i handen och är lite små full i alla fall. Ciccis avskedsfest innan hon försvann till Örebro (ursäkta den felplacerade handen, vet inte vad den gör där).

A picture of you on your birthday.

18-årsdagen i Uppsala

A picture of you in one of your favourite outfits.

Ett par slitna jeans, brottarlinne, skön munktröja och läderjackan jag fick jaga i 1,5 års tid innan jag hittade den i min storlek

A picture of you making a goofy face at the camera.

Foto till redaktionens julhälsning till våra läsare

A picture you miiiiiight have edited to make yourself more attractive.

Brukar inte redigera bilder på mig - eller jo, men inte för att bli snyggare. Mest ljus med mera. Redigera gör jag med bilder på andra, lite självdistans behövs nog för mig. Men här har jag tagit bort lite finnar + påsar under ögonen.

A picture of a night you regret.

Fråga inte varför - julafton/juldagen

The most recent picture of you.

Måste va de här - har nog inte tagits några nya bilder sen 80-talsfesten.

A picture of you being ridiculous.

Vaken i många, många timmar och med ett lysande spöke som enda sällskap

A picture of you showing off a new haircut/color.

Första bilden efter jag slaktade mina älskade dreads (även den första bilden jag visade på denna blogg för 1,5 år sen)

A picture of a time in your life that's over, but you wish it wasn't.

De tre bästa åren av mitt liv

A picture of a time in your life that's over, and you couldn't be more thankful that it is.

Hela 4 omtumlande dagar på helt fel skola

A picture of you when you were anything but happy.


Self explanatory

A picture of you that you had no idea was being taken.

Uppenbarligen - det är med stor tvekan jag laddar upp den här bilden på mig. Den borde egentligen inte visas för allmänheten.

A picture of you when you were a different person than you are now.


Den ultimata oalternativa alternativa tjejen från huset brevid

A picture of you with someone you love.

And thats the feet of the true ones

A picture of how you'd like the world to see you.

Äventyrslysten och på språng (att det ser ut som värsta hjältegången där det enda som saknas är att helikoptern exploderar i bakgrunden skadar ju inte).

A picture that describes how you'd like to spend every day.

Uppsala Reggae Festival, sommar, sol i ögonen, cider och gott sällskap

A picture of a time when everything was changing.

Studentbalen - det livet kommer aldrig igen

A picture that makes your heart hurt.

Sån nostalgi att hjärtat vill sprängas - tack till er alla flera år i efterskott, jag hatar er alla men tack (undantaget en viss lärare som kanske borde gå och kamma sig själv istället för att vara ett as mot sina elever)

A picture that makes your heart smile.

Hårt och brutalt - minns du?

A picture of one of the best nights of your life.

Strippklubb, Lisa, Bell, Cicci, dyra drinkar, vänliga transor, trevliga parisbor, otrevliga parisbor, flykt undan arg torsk som trodde han skulle få köpa sex av Bell, förfrågan om dans på podium med manlig strippa, taxi till hotellet alldeles för sent och med noll kunskaper i franska, välbehövda toalett besök. En helnatt i Paris helt enkelt. Jag vill tillbaka - NU
2009-03-26 @ 00:34:59 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ljussättning

Min lägenhet luktar som det bara kan lukta av mumsiga choklad och vaniljljus
Min säng så mjuk som den bara kan vara efter man bäddat nytt

Det lyser fint av små värmeljus och jag trivs så bra.
Ibland känns ensamheten inte som en så dum idé.

2009-03-25 @ 21:19:53 Permalink Såhär bor jag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppdatering

Idag har varit en sjukdag där jag förflyttat mig med kraftigt försenad (Swebus egna ord - 4 min i Jillietid) buss från jag-i-snöstorm till nästan-ingen-snö-på-gatorna. Det är konstigt vad 40 minuter och 5 mil kan göra.

Nu skall jag vila min sjuka kropp efter allt byggande som gjorts hemma - nya väggen är nästan uppe, tapeterna och golv till ett av rummen beställda och kommer nog i dagarna, och en inköpslista på all ny elektronik som skall sättas upp skriven (bland annat massa vägguttag och lampknappar) - det går framåt.

Föresten så skall jag fika med redaktionschefen och ansvarig utgivare på Gotlands Allehanda i nästa vecka för att förhoppningsvis börja skriva hos dem. De har planer på att föryngra alla delar av tidningen - hänger kvar i det gamla just nu - och jag tror nog jag passar i en förnyad version av tidningen jag läst varje morgon under hela min barndom.
2009-03-24 @ 18:30:04 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


The sunday times

Klockan är bara två - en vanlig söndag hade jag inte ens vaknat.

Men idag är en annorlunda dag - jag har hunnit med att förälska mig i en underbar film (The Dreamers) och genom den återkomma till min längtan till Frankrike och Paris.

Jag har funderat, och filosoferat, och kommit fram till ingenting. Jag har tappat bort mig själv bland ord som inte längre innehåller mig.  Jag har upptäckt att mina fingrar luktar gräslök. Jag har hört magen kurra på högsta volymen. Jag har bestämt mig för att ta itu med tavlorna som skall skickas om mindre än en vecka. (Måste planera ut enklaste sättet att skicka 2 stycken 50x60cm tavlor uppspända på canvas - utan att de krossas på vägen helst.

Har du några tips så dela gärna med dig av dem).

Efter att ha läst Barregrens inlägg så bestämde jag mig för att se vad jag föddes till, so here it is:

"Good Thing" by Fine Young Cannibals

Vilket även fick bli dagens soundtrack tillsammans med deras andra låtar.
2009-03-22 @ 14:25:00 Permalink Tous les jours Kommentarer (7) Trackbacks ()


Insikt

Jag har kommit fram till något som jag tidigare inte vågat erkänna, eller varit redo att erkänna. Det är slut, och det har varit i nästan ett års tid. Vi har förlängt det och letat kryphål för att stanna kvar, hängt oss kvar i dagar, veckor, månader, år.

Men idag insåg jag det. Att det varit slut sedan länge tillbaka och ...

att jag är nog redo att gå vidare nu faktiskt - utan dig
(men självklart får du stanna kvar, som en biroll i filmen som är mitt liv)

2009-03-21 @ 17:47:27 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jag är ...

Jag är en otrogen gift kvinna med gnistrande ögon och en lycka som sprider sig ut i minsta lilla nerv och förbjuder tårna från att vara stilla. Jag är en vacker änka med vuxna barn och ett nytt förhållande, en student som skapar skuld och njutning. Jag är en plastdocka utan känslor som gömmer mig i dyra kläder, middagar och två strängar kokain på en glasspegel.

Jag är andra kvinnor och jag är fast i litteraturens fantastiska värld - jag stannar nog här ett tag till. I sängen med bok, godaste chipsen och en längtan efter något annat (som alla, alltid).

Made by UnnP.s Det verkar som det var något fel på kommentarsfältet i förra inlägget - gick inte ens att komma in där, tråkigt tycker jag men hoppas att ni istället spammar sönder det här inlägget med allt ni velat säga mig under min frånvaro.
2009-03-21 @ 15:53:41 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


En dag kommer dreadsen härja över jorden

Mitt hår börjar än en gång förvandlas till små söta dreads - och jag vill inte borsta håret. Först och främst så har jag faktiskt tappat bort borsten så det blir svårt. Men för det andra vill jag inte begå massmord igen. Jag har gjort det förut, och kommer förmodligen göra det igen, men än så länge får de små jävlarna frodas.

För att fira detta underbara tillfälle bjuder jag här på en liten (så liten blev den visst inte) tillbakablick i mina föredetta dreads liv. Från augusti 2006 till oktober 2007 I proudly presents the Dreads!

2009-03-19 @ 17:39:03 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Svart mjölk hittar sin väg till hyllorna

MAT & DRYCK. Nu kommer den nya mjölken - den svarta mjölken.

Arla har bestämt sig för att ta ett krafttag för att hjälpa miljön och därför byter de från och med idag, och en vecka framåt, färg på mellanmjölkpaketen.

De väljer att göra om de vanligtvis vitt/gröna förpackningarna till svarta för att stödja världsnaturfondens upprop Earth Hour för att minska växthuseffekten.

- Vi gör den svart för att visa vårt stöd för WWF:S Earth Hour då en miljard människor över hela världen släcker lamporna för miljön, säger Inger Söderlund, PR-chef för Arla i Sverige.

Earth Hour inträffar den 28 mars och invånare i hela världen uppmanas att släcka ner all elektricitet mellan 20.30 - 21.30 för att visa att man vill att något görs åt den extrema elkonsumtionen och försöka att stoppa växthuseffekten.

Totalt kommer två miljoner liter mellanmjölk produceras i svarta förpackningar. Så bli inte förvånade om ni träffar på en svart mjölkförpackning idag och en vecka framåt.

Det må vara ett PR-trick men jag kommer i alla fall köpa hem en liter, kommer du göra desamma?

Publicerad 090319 på UM
2009-03-19 @ 11:15:23 Permalink Publicerat Kommentarer (6) Trackbacks ()


Kvällbestyr

Jordgubbsglass med kiwi
Sällskap
Skriveri av recension till Um (Svenne av Per Nilsson)
Happily N'Ever After 2


Allt som allt en helt okej början på kvällen.

C ya
2009-03-18 @ 21:16:15 Permalink Film/Tv och vackra ord i böcker Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lånad tid

Jag lever på lånad tid. Just nu 56 minuter (65%)

Strömavbrott för inte alls personer närmare som Jämtkraft säger i sin reklam
2009-03-18 @ 15:28:32 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tee-tryck för Ungdomar.se

Jag är klar föresten - t-shirttryck till UM

(Tuggar man av svar nagellack så smakar det nästan som sockervadd - fast mindre sliskigt)
2009-03-17 @ 00:38:25 Permalink Estet Kommentarer (8) Trackbacks ()


Down the Rabbit Hole

Soundtrack Summer of ´69 - Bryan Adams
på repeat

Ibland väntar jag mig ett rött handavtryck i ansiktet när jag tittar mig i badrumsspegeln. Men gång på gång minns jag att mentala bitchslaps inte syns i det hårda ljuset som regerar i mitt badrum

Men de borde, då kunde jag ha något att visa upp och säga att se, det är inte något som jag bara inbillar mig. Tills dess får jag nöja mig med
"Men gumman, det kanske inte är så illa som du tror?" och svidande tankar


2009-03-17 @ 00:31:55 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bloody Sunday

Anders unt moi i Cecilius gamla badkar - evigheter sen

Jag citerar Anders helgon:

"Kärlek skadar allvarligt dig själv och människor i din omgivning så du gör bäst i att slita längtan ur bröstet innan det blir infekterat"

Går och lägger mig igen, skall titta på Harry Potter V - The Order of Phoenix, dricker passionssoda, pussar ADHD-katten och lyssnar på inspelningar från gamla jobbet som telefonförsäljare varierat med Tori Amos

 Allt som allt en lat och skön söndag

2009-03-15 @ 17:40:20 Permalink Tous les jours Kommentarer (4) Trackbacks ()


Fête abrégé

Ja, må hon leva!
ja, må hon leva!
ja, må hon leva uti hundrade år!

Medverkade: Estetjävel (moi) - Minimoz - José - med flera, bl.a konstskolefolk2009-03-15 @ 05:30:27 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jillie in the 80s


Början till en 80-tals pingla

2009-03-14 @ 18:41:44 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


There is no spoon


ADHD-katten och Estetjävel chillar med The Matrix
2009-03-14 @ 00:06:07 Permalink Tous les jours Kommentarer (8) Trackbacks ()


The 80s

En 80-talskänsla börjar infinna sig i den lilla lägenheten på Gråbo där Flashdance går på repeat, neonlegginsen har tagits fram ur garderoben och semlorna väntar på att bli uppätna. (Semlorna är förstås inte särskilt mycket 80-tal men goda är de ändå).

Imorgon är det 80-talsfest och jag fixar och donar med det som finns i min ägo. Inga pengar till att gå i second hand-affärer inte. Jag har bara ingen aning om vad jag skall göra med mitt hår än - har inget att våffla håret med och inte tillräckligt med snoddar för att göra småflätor. Det får kanske bara bli till att ta slut på hela hårspraysflaskan och hoppas på det bästa.

Stora frågan angående skorna är - gympadojor i vitt och babyrosa eller ihoptejpade Converse? Till min outfit i helhet passar nog gympaskorna bättre men jag gillar Conversen mer. What to do, what to do ... ett i-landsproblem in the making.
2009-03-13 @ 22:49:12 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ibland säger verkligen en bild mer än tusen ord


I väntan på iordningställandet av nya rummet som skall bli mitt hem planerar jag utseendet. Och när jag hittade en tävling där en av de mest underbara illustratörerna i Sverige "lottar" ut en av sina målningar (den ovan) så är inte jag sen att försöka få ihop en motivering till varför något så vackert skall få pryda min vägg.

Så gå nu in och kolla in hennes underbara målningar och blogg (men tävla inte, för det ger mig mindre chans att vinna *skamsen blick*)
2009-03-12 @ 23:05:42 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Strandat UFO i allemansland

Jag är strandad - får inte igång slemesemet (msn), och har inget nät på mobilen någonstans oavsett vad jag gör.

Jag är okontaktbar och kan inte kontakta andra, det tar hård när jag borde acceptera en fil och jobba ikväll - det blir svårt nu. Ursch :(

Duschen kallar efter en lång dag men sen skall jag sprida vackra ord och svara på underbara kommentarer.
2009-03-12 @ 21:58:54 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ljuga, klösas, bitas

Jag har fått några av de vackraste orden i världen levererade till mig i dag - i ett inte så fint omslag, även kallat ett mail, men oj så snabbt det går från avsändare till mottagare istället.


Fåglar är fina varelser - de i Almedalen är särskilt fina

Orden talade om min hudlöshet och andra vackra egenskaper jag inte visste att jag innehar. Det var fint och jag blev glad, åt en kexchoklad och filosoferade lite kring livet i allmänhet. Jag har hittat den perfekta mattan till nya hemmet, ätit god mat från Mias grill, lyckas använda ogiltiga pengar - livet är nog ganska skönt ändå.

Så cyberboten som skriver mina inlägg kan nog ta semester ett tag så tar jag över, på riktigt. Men jag saknar en sak, alla gulliga, underbara, elaka, pessimistiska, glada, och alla andra verb man kan hitta såsom uberfantastiska, kommentarer. Jag saknar era ljuva skrivna ord och vill se mer av dem i framtiden - så lovar jag att ni skall kunna läsa av mig.2009-03-12 @ 00:31:33 Permalink Tous les jours Kommentarer (7) Trackbacks ()


Donation

Blev några stycken inlägg på rad här.

Jag anmälde mig just till donationsregistret. Vilket innebär att jag efter min död tillåter att de använder mina organ för att rädda andras liv samt att utföra forskning.

Jag rekommenderar er att göra detsamma, jag har tidigare tipsat om att ge blod och detta är väl en naturlig fortsättning.

Här kan du registrera dig - självklart kan du gå ur om du av någon anledning ångrar dig senare i livet.
2009-03-11 @ 00:39:04 Permalink Tous les jours Kommentarer (7) Trackbacks ()


P.s

Jag kom på en sak som förtjänar ett eget inlägg - jag kommer inte ha ett badkar.

Jag är beroende av att kunna ta skumbad och slappna av, och det gamla, stora och underbara badkaret slogs i bitar för att göra plats för en dusch som mamma enklare skall kunna ta sig i och ur.

Jag kommer gå under, eller i alla fall våldgästa alla vänner med badkar.
2009-03-11 @ 00:12:05 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Bokning, utbildning, byggning = mycket att göra

En Estetjävel skall vid dagens ingång imorgon rymma ner på staden med ettans stadsbuss och boka tid för handledarutbildning (övningskörning). Körkort kommer vara kritiskt och viktigt när jag flyttar ut till landet och måste ta mig och handla flera mil bort samt ta hand om ett hushåll - i stan är det helt okej att åka buss, det fungerar inte lika bra därute.

Det blir Estetjäveln papio, lillebror och självklart jag själv som skall gå utbildningen och bli utbildade övningskörare.

Jag skall även börja välja ut tapeter, golv med mera till rummet som förhoppningsvis snart skall byggas ut till två och bli hemmet för mig från och med 1 juli och ett år framåt.

Det blir sovrum och kontor så jag kan arbeta lite utöver personlig assistens jobbet som jag förmodligen kommer bli påprackad. Tror jag skall röra mig och kolla runt efter tapeter imorgon också - det kan bli roligt även om det inte blir tal om tapetsering förens om länge länge, och så har jag lite sysselsättning också.


Jag saknar gatorna i Paris (Bilden är tagen utanför vårt hotell av Camilla)
2009-03-11 @ 00:09:27 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


I´m rubber - You´re glue

Känslan bleknar med röken från för många cigaretter från ett mjukpack, med andras ben i min annars för mycket stora säng, med tankar på framtiden

Det bleknar
Men ... försvinner nog aldrig
Jag skall nog fortsätta drömma drömmar där du inte finns med

2009-03-09 @ 17:48:25 Permalink Tous les jours Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sheldon power

I am polymerized tree sap and you’re an inorganic adhesive. So whatever verbal projectile you launch in my direction is reflected off of me, returns in its original trajectory and adheres to you

- Sheldon Cooper (The Big Bang Theory)

Sheldons version av
"I'm rubber you're glue, your words bounce off me and stick to you"

2009-03-09 @ 13:11:30 Permalink Film/Tv och vackra ord i böcker Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nya män/kvinnor i mitt liv

> Idag har jag lagt till nästan 30 stycken nya bloggar på bloglovi´n - såna som tidigare legat i mina bokmärken. Kände att det var dags att förära dem varsin plats i mitt liv och hjärta <
2009-03-08 @ 16:33:12 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag överlever en dag i taget

I en panikattack rymde jag tillfälligt ut till Garda med tillhörande Unn och svartbio – premiär men repklippning och allting. Vi såg stora forsar, läskiga undervattensfiskar (woopdidoo), flygande fåglar i miljontal och kilometerhöga vattenfall på bioduk, det var mycket fint och mäktigt, även om duken är av den mindre skalan.

Efter Planet Earth så bytte vi till Slumdog Millionaire, obehagligt men underbar film absolut värd att ses, rekommenderar textning på engelska då det ibland blir lite väl bullrig indisk brytning på de medverkande.

Efter att ha hållit barndomsvännen och tillika fireflies livskamrat vaken till klockan fem morgontid med pratstund och film så vandrade vi in i det sköna landet där John Blund bestämmer över allt några timmar. Sen var det frukost med apelsinskal, en kopp kafi med mjölk och halvätna morötter som regerade vår värld i den lilla söta ombyggda lagården i Garde, Gotland, Sverige, Europa, världen, universum.


Bilden tagen med mobilkamera - därav kassa kvalitén.

Tillsammans med frukosten kom även tillhörande diskussioner angående menlösa barnens dag, feminism, rymningsförsök till lilla skogen bakom Tjonghuset i unga tonåren– lite som rädda Joppe död eller levande på klassiskt tonårsmanér förövrigt -.

Nu går mitt laptopbatteri i graven om ett fåtal minuter så avslutar med raden - Fuck you but have a nice day
2009-03-08 @ 15:26:09 Permalink Tous les jours Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vardagens guldkorn

Uppdatering på gårdagen och dagens planer.

Unn kommer in till stan efter skolan - jag längtar så och hoppas på att inte få återbud nu när jag valt att stanna på G-land lite längre av den anledningen, annars skulle jag rymt landet till det såkallade fastlandet. Vi skall supa huvudet i bitar och remenissa är planen.

Ibland så dyker det upp små guldkorn i vardagen - igår var en av dessa guldkorndagar. Lite jonglering förekom som ni vet, men det var inte det enda jag sysselsatte mig med skall ni tro. stadsbussen med siffran ett tog mig till staden och fika på  Ett rum för resande Café - hela fyra bord stort - med Fredrik. Där fick Fredrik en cigarr av cafékillen när vi skulle gå. Han hade slutat röka efter att ha jobbat i cigarrbutik länge, men den här cigarren kom från en kompis till honom som fick barn och delade ut dem. Han var trevlig och jag kommer definitivt fortsätta fika där.

Vi
vandrade iväg och hittade massa med popcorn (se bild) på vägen i gamla övergivna biografen, jag hade minsann inte haft något emot att ha de säckarna hemma - skulle räcka för en evighet. Sen våldgästade vi ett vandrarhem som skall förbi namnlöst men det är stängt för vintern, kallt och lite läskigt men toalettbesöket där var välbehövt.

Åt på enda kinaresturangen i Visby, mycket gott och trevlig personal, och sen hamnade vi på bio: Män som hatar kvinnor, jag rekommenderar den starkt. Jag drack rättvisemärkt apelsinjuice som variation från läsk och åt choklad.

Som en äkta gentleman bjöd Fredrik mig på allt och vi döpte det till en hypotetisk date, då svenskar inte går på date.

När bion var slut skulle jag på toa - helt plötsligt hör jag någon skrika Jillie utanför och visar sig vara grannen och gamla vännen Calle som sett samma film. Vi fick skjuss med honom, Jojo och hon som jag inte minns namnet på. Vi tittade införbi Calle, drog hem till mig - bjöd in Anders och så såg vi The Transporter och Not Another Teen Movie.

En heldag + kväll helt enkelt. Tack Fredrik - det var jättetrevligt *smile*
2009-03-06 @ 10:41:44 Permalink Tous les jours Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fetisher, pong-bollar och stress

En torsdag som alla andra - jag vaknade, kelade lite, gick upp, käkade smält glass efter jag glömt bort den 20 minuter och sist men inte minst gick helt upp och ställde mig och jonglerade i bara trosor.

Det känns som en helt normal och produktiv sak - jag borde klä på mig, sminka mig, åka buss ner på stan och fika. Istället står jag mitt i min lägenhet och jonglerar. Tror ni det kan vara någon inre önskan om att kunna hantera många bollar i luften samtidigt?

Igår så diskuterade jag fetisher väldigt - det är väldigt intressant men skriver mer om det senare då jag måste göra allt ovanstående och hinna till bussen som går om 9 minuter.

Berätta gärna om era egna fetisher sålänge
2009-03-05 @ 15:55:29 Permalink Tous les jours Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kärlek till en stad vid namn Paris

Jag hittade lite bilder med mig själv på Lindas facebook - jag saknar Paris så otroligt mycket. Den som bjuder mig på en resa dit kommer förevigt vara min hjälte och gud/inna.Jag ser ut som en blandning av en galen galning och Pippi här. Det var en mysig liten pub där vi intog lite fast föda till våra fina drinkar - som innehöll varierande innehåll men alltid godis, sugrör och andra gottesaker.
Detta är från en spontanpromenad på Paris härliga gator mitt i natten och vi tyckte bilen var liten och söt.
2009-03-04 @ 03:02:31 Permalink Tous les jours Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hej

Jag ville bara säga hej -och att jag fortfarande lever

2009-03-01 @ 22:53:47 Permalink Tous les jours Kommentarer (9) Trackbacks ()


RSS 2.0