Här vandrar storebror in i vardagsrummet med jättekliv

Mitt huvud gör ont, det kan förstås bara vara bakfyllan men mer troligt är att det beror på alla dessa övervakningsplaner Sverige har. Men politikerna skulle nog gärna se att jag bara avfärdar denna extrema olustkänsla som bakfylla och sen går tillbaka till min snart totalt bevakade dag. Ju mindre motstånd desto bättre, eller hur?

Det tar aldrig slut. Medborgarna har inte demonstrerat klart mot en lag eller direktiv innan nästa kommer och slår bort stolen under oss. Vi har FRA, Ipred och nu datalagringsdirektivet - förmodligen inte det sista sveket mot vårt integritet om man får tro den sortens eskalering som varit nu senaste åren.

Datalagringsdirektivet som nu kommit innebär att datatrafik skall lagras i ett års tid. De ser det som en säkerhetsåtgärd. Måste ju förebygga, att poliserna och myndigheterna verkar så totalt värdelösa på sina jobb att de behöver bevaka varenda människa i hela Sverige är bara en bekvämlighetsfaktor. Självklart vill de behöva göra så lite jobb som möjligt.

Jag undrar bara hur kul de politiker som röstar för såna här förslag tycker det är när det istället är deras privatliv som kränks. När deras döttrar, söner, systrar, bröder eller andra närstående får för sig att ringa till någon som kanske har kontakt med någon som har kontakt med någon som kanske har sålt en stulen tv en gång för fem år sen, och så sitter helt plötsligt halva specialstyrkan i deras vardagsrum och dricker kaffe innan de river sönder soffkuddarna för leta bevis för häleri.

De säger att om man inte har något att dölja har man inget att oroa sig för och att de självklart bara kommer kolla upp den lagrade trafiken om du är misstänkt (för vad säger de därimot inte) eller liknande. Men vad som inte räknas in i den ekvationen är just det jag nämde ovan. Om du kan bli associerad med en brottsling kan du också bli granskad. Och vi vet ju alla att alla i världen kan bli förknipade med varandra med högst 6 personer i mellanhand. På så sätt är alla brottslingar genom kontakter och kommer att kollas upp.

Åsiktsregistreringen är kanske inte särskilt långt borta?

Jag citerar Isecore för kan inte säga det bättre själv:


"Var är revolutionen? Varför rullar inte huvuden och varför tar vi inte tillbaka vårat land INNAN det är för sent? Varför tillåter vi oss själva att spela ett spel där spelreglerna är förvrängda mot oss? VARFÖR LÅTER VI OSS BLI SAKTA KOKADE? Vi är så apatiska, våra hjärnor nedsänkta i ett noga kontrollerat mediaspektakel där vi bryr oss mer om Idol-vinnaren än våran egen framtid."

Bilden kommer från Kennylex



Translation
: Sweden sucks if you like freedom - in short, stay away if you dont want every single move you make to be monitored.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin

This is me
Namnet är Jillie. En eventuellt framtida ekonomistudent som tillbringar sin tid på Max och med soverier, försöker hinna med att krama på finaste fästmannen också.

Om du vill ha kontakt med mig så är det bara att maila [email protected]