Svart mjölk hittar sin väg till hyllorna

MAT & DRYCK. Nu kommer den nya mjölken - den svarta mjölken.

Arla har bestämt sig för att ta ett krafttag för att hjälpa miljön och därför byter de från och med idag, och en vecka framåt, färg på mellanmjölkpaketen.

De väljer att göra om de vanligtvis vitt/gröna förpackningarna till svarta för att stödja världsnaturfondens upprop Earth Hour för att minska växthuseffekten.

- Vi gör den svart för att visa vårt stöd för WWF:S Earth Hour då en miljard människor över hela världen släcker lamporna för miljön, säger Inger Söderlund, PR-chef för Arla i Sverige.

Earth Hour inträffar den 28 mars och invånare i hela världen uppmanas att släcka ner all elektricitet mellan 20.30 - 21.30 för att visa att man vill att något görs åt den extrema elkonsumtionen och försöka att stoppa växthuseffekten.

Totalt kommer två miljoner liter mellanmjölk produceras i svarta förpackningar. Så bli inte förvånade om ni träffar på en svart mjölkförpackning idag och en vecka framåt.

Det må vara ett PR-trick men jag kommer i alla fall köpa hem en liter, kommer du göra desamma?

Publicerad 090319 på UM

Kommentarer
Postat av: Klatuu

Här hemma är det ett himla liv för att Kooperationen har skrivit ett avtal med Arla om att leverera mejeriprodukter. Låter kanske inte så märkligt men vi har ju faktiskt en lokalt mejeriförening och enligt kooperas stadgar skall man satsa på lokalproducerade produkter. Så avtalet med Arla känns lite konstigt. Mjölkbönderna här är i uppror, snart kanske vi får sen en manifestation i fransk stil. Det vore spännande :)

2009-03-19 @ 12:06:51
URL: http://klatuu.blogg.se/
Postat av: Emma

Fan vad coolt, fast finns typ inte arla här uppe =(

Men alltså en timme utan el, jag tillhör ju den generationen som inte kan "leka" utan el...vad ska man göra den timmen då? leta fram hopprep haha =P

2009-03-19 @ 13:52:54
URL: http://mythoughtsmylifeandeme.blogspot.com
Postat av: Emma

Men ush fyra timmar, ja då finns inte så mycket annat att göra än att sova =P Tur det bara är en timme den 28:e, då behöver man inte vara rastlös allt för länge!



Ja jag skulle gärna ägna mig själv lite tid men har så mycket i skolan nu och med allt som hänt den senaste tiden så ligger jag efter lite grann i studierna. Så istället för att kunna sätta sig ner och ha en mysig kväll och vara härligt ego så måste jag ägna all tid åt plugg. Vilket gör det hela ännu mer piss haha. Men när tentorna är över ska jag lyda ditt råd och unna mig själv en liten hemma-spa-kväll, det lät bra! =)



Långa kommentarer är kul, tack för att du bryr dig =)

2009-03-19 @ 16:37:24
URL: http://mythoughtsmylifeandeme.blogspot.com
Postat av: Anki

haha lite små roligt med svart och vita mjölkförpackningar

2009-03-19 @ 17:46:30
URL: http://zaander.blogg.se/
Postat av: Emma

(Gick inte att lämna kommentar i inlägget ovan)



Men alltså, skaffar du dreads genom att inte borsta håret? Du måste väl ändå ge dom lite hjälp på traven eller?

2009-03-19 @ 20:45:16
URL: http://mythoughtsmylifeandeme.blogspot.com
Postat av: Emma

Har aldrig haft dreads men jag skulle nog få damp under tiden de bildas haha. Fast de positiva är ju att man kan skita i tovor...får jämt tovor haha =P

2009-03-19 @ 23:20:26
URL: http://mythoughtsmylifeandeme.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin

This is me
Namnet är Jillie. En eventuellt framtida ekonomistudent som tillbringar sin tid på Max och med soverier, försöker hinna med att krama på finaste fästmannen också.

Om du vill ha kontakt med mig så är det bara att maila [email protected]